2013-03-20 15:45:09
Φωτογραφία για ΜΠΕΡΚ : ΤΟΡ ΟΜΑΔΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!
Ο δεύτερος σκόρερ της Άστον Βίλα, Γράαμ Μπερκ, μίλησε στο "onsports.gr" για τον προημιτελικό της ομάδας του με την ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, χαρακτηρίζοντας ως κορυφαία ομάδα τους ερυθρόλευκους.

Αναλυτικά Ο 19χρονος Ιρλανδός επιθετικός, ο οποίος έχει τρία γκολ στο τουρνουά για τους Άγγλους, λέει τα καλύτερα για τους παίκτες του Ολυμπιακού, τους οποίους χαρακτηρίζει ως ομάδα υψηλότατου επιπέδου και δεν κρύβει ότι χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια από τον ίδιο και τους συμπαίκτες του για να κάμψουν την αντίσταση των ερυθρόλευκων.

Ο Μπερκ παραδέχεται ακόμη, ότι είναι πρόκληση το παιχνίδι εναντίον του Ολυμπιακού, για τον οποίο γνωρίζει ότι έχει πολύ καλή φυσική κατάσταση και είναι ικανός να κάνει… δύσκολη τη ζωή της Άστον Βίλα, ενώ γενικά περιμένει αυτός ο αγώνας να είναι μια εξαιρετική εμπειρία.

Ο νεαρός άσος της Άστον Βίλα, μίλησε μεταξύ άλλων και για την πορεία της ομάδας του, τόσο πέρσι όσο και φέτος, στο NextGen Series, τα χαρακτηριστικά της, τα φαβορί και τις εκπλήξεις της διοργάνωσης, αλλά και το σύστημα των ακαδημιών στην Αγγλία με αφορμή την ύπαρξη τεσσάρων αγγλικών ομάδων (Άστον Βίλα, Άρσεναλ, Τσέλσι, Τότεναμ) στους «8» του θεσμού.


Κερδίσατε τον Άγιαξ στη φάση των «16», μια ομάδα που ήταν η περσινή φιναλίστ του NextGen Series και είστε στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Πώς τα καταφέρατε;

«Ο προπονητής μας, Τόνι ΜακΆντριου, μας βοήθησε με τις τακτικές του. Ξέραμε ότι θα προσπαθούσαν να παίξουν από πίσω και είχαμε πλάνο για αυτό, που δούλεψε. Δουλέψαμε σκληρά, προσπαθήσαμε να είμαστε πρώτοι σε όλα και παίξαμε καλά, αλλά όλος ο δρόμος ήταν δύσκολος. (Ο Άγιαξ) Είναι μια πραγματικά καλή ομάδα».

Τώρα αντιμετωπίζετε τον Ολυμπιακό στην έδρα σας. Τι πρέπει να κάνετε για να προκριθείτε και πόσο εύκολο είναι αυτό εναντίον της ελληνικής ομάδας;

«Δεν θα είναι ένα εύκολο παιχνίδι. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά ξανά και θέλουμε να νικήσουμε το ματς, σίγουρα. Θα είναι μια σπουδαία πρόκληση. Μου έχουν πει ότι (ο Ολυμπιακός) είναι μια δυνατή στη φυσική κατάσταση ομάδα, οπότε θα πρέπει να τους κλείσουμε στην περιοχή και να κάνουμε το παιχνίδι μας. Θέλουμε να κάνουμε καλή εμφάνιση για τους οπαδούς της Άστον Βίλα και να παίξουμε καλά».

Πέρσι, φτάσατε ξανά στα προημιτελικά, αλλά δεν μπορέσατε να περάσετε τη Μαρσέιγ. Φέτος με τον Ολυμπιακό, πιστεύεις, θα καταφέρετε να προκριθείτε στα ημιτελικά;

«Πέρσι, ήταν μια εξαιρετική εμπειρία από την οποία μάθαμε. Νικήσαμε τον Άγιαξ φέτος και θέλουμε να προχωρήσουμε και άλλο στη διοργάνωση. Πιστεύουμε ότι μπορούμε, αλλά ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο. Ο Ολυμπιακός θα το κάνει πολύ δύσκολο για εμάς. Έχουμε νικήσει κάποιες top ομάδες στο τουρνουά και ο Ολυμπιακός είναι ακόμη μία top ομάδα, μία από τις πιο γνωστές στην Ελλάδα. Είναι εξαιρετικό να έχεις την ευκαιρία να παίξεις εναντίον μιας ομάδας, όπως είναι ο Ολυμπιακός».

Τι άλλο γνωρίζεις για τον αντίπαλό σας, τον Ολυμπιακό;

«Ξέρουμε ότι είναι δυνατοί και ότι είναι μια καλή ομάδα. Θα πρέπει να κάνουμε την καλύτερη εμφάνιση που μπορούμε για να τους νικήσουμε».

Υπάρχουν κάποιοι παίκτες του Ολυμπιακού που έχεις ξεχωρίσει;

«Όλη η ομάδα θα πρέπει να αποτελείται από καλούς παίκτες και να έχει παίξει καλά για να έχει φτάσει στα προημιτελικά».

Πώς είναι η εμπειρία σου από το NextGen Series που είναι μια καινούρια διοργάνωση;

«Είναι μια εξαιρετική διοργάνωση και βελτιώνεται συνεχώς. Πέρσι υπήρχαν 16 ομάδες και φέτος ο αριθμός αυξήθηκε στις 24. Μεγαλώνει σαν τουρνουά. Αντιμετωπίζεις διαφορετικά στιλ παιχνιδιού εναντίον ομάδων από διαφορετικές χώρες και είναι σπουδαίο να έχεις αυτή την εμπειρία. Τώρα θα παίξουμε με μια ομάδα από την Ελλάδα και αυτό θα είναι ακόμη μία πραγματικά καλή εμπειρία. Πρέπει να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι και πιστεύουμε ότι μπορούμε».

Θα ήθελα να μου πεις κάποια πράγματα για την ομάδα Νέων της Άστον Βίλα και τον εαυτό σου στην ομάδα.

«Έχουμε πολλούς καλούς παίκτες στην ομάδα μας. Ο Μάικι Ντρέναν είναι ο πρώτος σκόρερ στη διοργάνωση και δεν έχουμε δεχθεί πολλά γκολ, επίσης. Πήγαμε στην έδρα του Άγιαξ και δεν μπόρεσαν να σκοράρουν πάνω από ένα τέρμα εναντίον μας. Παίξαμε με την Αϊντχόφεν και δεν μας έβαλαν γκολ στην έδρα μας. Κερδίσαμε 5-1 την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, 2-1 τον Άγιαξ και 2-1 τη Σέλτικ».

Ποιά είναι τα φαβορί για τον τίτλο, κατά τη γνώμη σου;

«Δεν γνωρίζω πραγματικά ποια είναι τα φαβορί. Η Τσέλσι νίκησε την Μπαρτσελόνα και τη Γιουβέντους, οπότε αυτοί θα είναι δυνατοί».

Υπάρχει κάποια ομάδα που σε έχει εκπλήξει στη διοργάνωση;

«Όχι, είναι όλες καλές ομάδες και περιμέναμε το επίπεδο της διοργάνωσης να είναι υψηλό. Δεν έχουμε υποτιμήσει κανέναν και έχουμε φτάσει σε αυτό το στάδιο της διοργάνωσης, οπότε δεν θα αρχίσουμε να υποτιμούμε ομάδες τώρα».

Πώς βλέπεις το γεγονός ότι τέσσερις στις οκτώ ομάδες των προημιτελικών είναι αγγλικές; Δείχνει αυτό κάτι για το αγγλικό ποδόσφαιρο και τις ακαδημίες στη χώρα;

«Το σύστημα των ακαδημιών στην Αγγλία είναι πολύ καλό και η Άστον Βίλα έχει αναγνωριστεί σαν η κορυφαία ακαδημία της χώρας. Έχουμε αναδείξει πολλούς παίκτες που παίζουν στην Πρέμιερ Λιγκ και την Τσάμπιονσιπ και σε άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και αυτό είναι κάτι που έχουν κάνει και οι άλλοι αγγλικοί σύλλογοι στη διοργάνωση –Τσέλσι, Άρσεναλ και Τότεναμ».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ