2013-03-20 14:45:19
Φωτογραφία για Η Λαϊκή Τράπεζα(πρωην Marfin) αγοράσθηκε απο τη Ρωσία - ο Αναστασιάδης στην Μόσχα
Πρόσκληση να επισκεφθεί τη Μόσχα απηύθυνε στον Νίκο Αναστασιάδη ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν οι δύο ηγέτες.

«Ο πρόεδρος Πούτιν», συμφώνως των όσων δημοσιεύονται στην επίσημη ιστοσελίδα της ρωσικής Προεδρίας, «προσκάλεσε τον Νίκο Αναστασιάδη να επισκεφθεί τη Ρωσία σε οποιοδήποτε πρόσφορο σε αυτόν χρόνο».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατά τη συνομιλία, ο κ. Αναστασιάδης «ενημέρωσε τον Βλαντίμιρ Πούτιν για την απόφαση, που μόλις έλαβε το Κοινοβούλιο της Κύπρου να αρνηθεί την πρόταση που είχε διατυπώσει το Eurogroup», ενώ

«Η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε με πρωτοβουλία της κυπριακής πλευράς» αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραμματέα Τύπου της ρωσικής προεδρίας και «κατά τη διάρκεια της συνομιλίας των, οι δύο Πρόεδροι ανέλυσαν την τρέχουσα οικονομική κατάσταση στην Κύπρο, μαζί και σε σχέση με τις προτάσεις του Eurogroup για το ξεπέρασμα της κρίσης».


«Ο Νίκος Αναστασιάδης», συνεχίζει η ανακοίνωση, «ενημέρωσε τον Βλαντίμιρ Πούτιν για την προσφάτως ληφθείσα απόφαση της Βουλής και την άρνησή της στη συμφωνία διάσωσης που πρότεινε το Eurogroup».

«Κατά την τηλεφωνική συνομιλία οι πρόεδροι Ρωσία και Κύπρου συμφώνησαν να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις για το ζήτημα αυτό τόσο σε διμερές επίπεδο, όσο και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Από τη δική του πλευρά, ο κ. Πούτιν εξέφρασε για άλλη μια φορά την ανησυχία του για την πιθανή λήψη μέτρων, που μπορούν να προξενήσουν ζημιά στα συμφέροντα των νομικών και φυσικών προσώπων της Ρωσίας στην Κύπρο.

***

Στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία μετέβη η τρόικα για την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη.

Η συνάντηση των απεσταλμένων των δανειστών με τον κύπριο ηγέτη έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς γίνεται λίγες ώρες μετά το «όχι» της κυπριακής Βουλής στο «κούρεμα» των τραπεζικών καταθέσεων που ζήτησε το Eurogroup, ενώ ο υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής βρίσκεται ήδη στη Μόσχα και διαπραγματεύεται τη «στήριξη» της Ρωσίας. I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ