2013-03-20 11:48:03
Φωτογραφία για Η Ryanair «έκλεισε» 175 αεροπλάνα 737 και η Lion Air 234 σκάφη Α320
Ζήλευα συμβόλαια παραγγελιών αξίας 39,6 δισ. δολαρίων έκλεισαν το τελευταίο 48ωρο οι όμιλοι Boeing και Airbus. Η αμερικανική εταιρία Boeing έλαβε παραγγελία ύψους 15,6 δισ. δολαρίων για 175 αεροσκάφη τύπου 737 από τον όμιλο Ryanair, σύμφωνα με ανακοίνωση της τελευταίας. Με αυτά η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους μεταφορών θα προσφέρει τις υπηρεσίες σε αγορές όπου κυριαρχούν οι ανταγωνιστές της. Έως το τέλος του έτους ενδέχεται να προχωρήσει και νέα παραγγελία 200 σκαφών. Ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, Mάικλ Ο'Α Λίρι είχε υποβάλει την τελευταία σημαντική παραγγελία του ομίλου το 2005. Με τη νεότερη η εταιρία Ryanair φιλοδοξεί «να καλύψει το κενό που τη χωρίζει με εταιρίες όπως η Iberia της Ισπανίας και η SAS της Σκανδιναβίας». Η Ryanair αρχικά θα παραλάβει τα υφιστάμενα μοντέλα Βoeing 737 και Boeing 800.

Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες των αερομεταφορών η παραγγελία των αεροσκαφών τύπου 737 αναμένεται να αυξήσει τα έσοδα της αμερικανικής εταιρίας Boeing, η οποία είδε τα μεγέθη της να συρρικνώνονται τους τελευταίους μήνες.


Kαι η ευρωπαϊκή αεροναυπηγική βιομηχανία Airbus εξασφάλισε το μεγαλύτερο συμβόλαιο που έχει υπογράψει ποτέ για παραγωγή πολιτικών αεροσκαφών με την παραγγελία 234 αεροπλάνων τύπου Α320 από την ινδονησιακή αεροπορική εταιρία Lion Air. Τη συμφωνία, ύψους 18,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, επικύρωσαν στην αίθουσα τελετών του Προεδρικού Μεγάρου της Γαλλίας οι γενικοί διευθυντές της Lion Air Ρούσντι Κιράνα και της Airbus, Φαμπρίς Μπρεζιέ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ χαιρέτισε τη συμφωνία, την οποία χαρακτήρισε «ιστορική» τόσο για τη συνεργασία μεταξύ δύο μεγάλων εταιριών της Ευρώπης και της Ασίας όσο και επειδή «διευρύνει τις προοπτικές για την αεροναυπηγική και για τη βιομηχανία». Σημείωσε ότι το συμβόλαιο αυτό εξασφαλίζει 5.000 θέσεις εργασίας στη Γαλλία για την επόμενη δεκαετία.
express.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ