2013-03-20 08:45:03
Φωτογραφία για Η Παιδεία στα νύχια των Δημάρχων
Άλλο πάλι και τούτο. Οι Δήμαρχοι της επαρχίας παραιτούνται λέει γιατί τους κλείνουν τα αχρείαστα ΑΕΙ και ΤΕΙ που σε συνεργασία με τους πολιτικάντηδες κατάφεραν να αρπάξουν, δηλαδή να φτιάξουν, λογαριάζοντας στη τοπική τους ανάπτυξη και μόνο.

Φαίνεται πως η τουριστική Ελλάδα μπέρδεψε τον θρησκευτικό, τον ιαματικό και τον αγροτουρισμό με την παιδεία και έφτιαξε τον φοιτητικό τουρισμό, όπου η ανταλλαγή φοιτητών μεταξύ διαφόρων περιοχών συμβάλει στην τόνωση των τοπικών οικονομιών.

Αν και αν οι απόμακρες περιοχές δεν έχουν πληθυσμό να γεμίσουν ούτε ένα Λύκειο, ούτε και υπάρχει τοπικό ενδιαφέρον για πολλές ειδικότητες των νεότευκτων σχολών, βασίζονται σε άλλες πολυπληθείς περιοχές της χώρας, με πρώτη την Αθήνα των 5 εκατομμυρίων, μπας και στείλουν εκεί τα παιδιά τους για να τα μαδήσουν με την ησυχία τους.

Σκασίλα τους αν μαραζώνουν χιλιάδες οικογένειες που στέλνουν τα παιδιά τους για υποβαθμισμένες σπουδές στα μέρη τους γιατί εκ των πραγμάτων δε γίνεται να στεριώσει σοβαρό Πανεπιστήμιο αφού όλοι οι συντελεστές του, φοιτητές και καθηγητές είναι μεταφερόμενοι από άλλες μακρινές περιοχές. Είναι κάτι σαν τον Μινώταυρο που του έστελναν οι Αθηναίοι πεσκέσι νέους και νέες για να καλοπερνάει.


Όμως η εποχή του Μινώταυρου πέρασε κύριοι Δήμαρχοι και αν θέλετε να ηρωποιηθείτε βρέστε άλλους τρόπους, όπως επίσης κοιτάξτε να καλμάρετε τους ντόπιους που ζούσαν αραχτοί εις υγείαν των κορόιδων φοιτητών. Οι αγαπημένες σας χρυσοφόρες σχολές, θέλετε δε θέλετε, είναι θέμα χρόνου να κλείσουν γιατί απλά κανείς δεν έχει λεφτά να στείλει το παιδί του εκτός έδρας διαμονής της οικογένειας. Έπρεπε να στηριχθείτε στο δικό σας πληθυσμό κρατώντας τον εκεί με σωστές επενδύσεις, αλλά σκεφτήκατε τον εύκολο τρόπο της αρπαχτής δια των μεταφερόμενων φοιτητών. Όμως, φοιτητές και καθηγητές που ούτως ή άλλως είναι ξένοι θα φύγουν και θα σας μείνουν τα άδεια κτίρια.

Και για να έχουμε καλό ρώτημα οι Δήμαρχοι της Αθήνας και της υπόλοιπης Αττικής τι ρόλο έπαιξαν στο πανηγύρι αυτό; Πως και δεν παραιτούνταν κανένας όταν έπαιρναν σχολές και θέσεις από την Αθήνα των 5 εκατομμυρίων ανθρώπων και τις έστελναν στην επαρχία εξαναγκάζοντας τους μισθοσυντήρητους Αθηναίους να στέλνουν εκεί τα παιδιά τους; Πώς ανέχονταν που ένας τεράστιος αριθμός δημοτών τους μεταναστεύει για σπουδές σε απόμακρους τόπους και άλλα μέρη που δεν διαθέτουν καν υποδομές; Δεν έπρεπε η τοπική ζήτηση του Λεκανοπεδίου να καλύπτεται από σχολές όλων των ειδικοτήτων μέσα στο πολεοδομικό συγκρότημα της πρωτεύουσας;

Είχαν φαίνεται άλλα έργα να ασχοληθούν με μεγαλύτερες μάσες και άφησαν το σπορ της παιδείας στους συναδέλφους τους της επαρχίας.

Τώρα η άνεργη Αθήνα, με κλειστά σπίτια, επιχειρήσεις και χωρίς άλλες εναλλακτικές απασχολήσεις και με παιδιά σπουδαστές στην επαρχία, πως θα ζήσει κύριοι Δήμαρχοι Αθηνών και προαστίων;

Αναγνώστης Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ