2013-03-19 21:47:03
Φωτογραφία για Μάσκα από ξύδι ενάντια στη φαγούρα και την πιτυρίδα
Έχετε πρόβλημα με την πιτυρίδα ή έντονη φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής; Υπάρχει λύση, η οποία δεν βρίσκεται απαραίτητα σε σκευάσματα και σαμπουάν του εμπορίου, αλλά σε ένα φυσικό μείγμα που θα φτιάξετε μόνη σας με απλά υλικά.

Θα χρειαστείτε:

- Αποσταγμένο νερό

- Βότανα όπως χαμομήλι και καλέντουλα. Ευεργετική για τα σκουρόχρωμα μαλλιά θεωρείται και η τσουκνίδα.

- Λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο

- Μηλόξυδο ή λευκό ξύδι αν έχετε ξανθά μαλλιά

Τρόπος παρασκευής:

1. Τοποθετήστε τα βότανα σε ένα γυάλινο δοχείο μέχρι τη μέση και προσθέστε το ξύδι μέχρι λίγο πάνω από τη μέση προκειμένου να επιπλέουν τα βότανα. Αμέσως μετά σκεπάστε το δοχείο, αφήνοντας το για 2-3 εβδομάδες σε ζεστό σημείο, φροντίζοντας ωστόσο να το ανακινείτε λίγο σε καθημερινή βάση.

2. Μετά το πέρας των 2-3 εβδομάδων, σουρώστε το μείγμα και προσθέστε το αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας.


3. Αφού προσθέσετε το αιθέριο έλαιο, στη συνέχεια διαλύστε το μείγμα με αποσταγμένο νερό. Να σημειωθεί πως αν έχετε λιπαρά μαλλιά, η αναλογία για την αραίωση είναι 1 μέρος του μείγματος σε 4 μέρη νερού, ενώ για ξηρά μαλλιά η αναλογία είναι 1 μέρος μείγματος σε 6 μέρη νερού.

Προσοχή: η αραίωση πρέπει να γίνει όταν θα θέλετε να το χρησιμοποιήσετε, ενώ μπορείτε να αποθηκεύσετε το υπόλοιπο μη αραιωμένο μείγμα σε ένα πλαστικό μπουκάλι για μελλοντική χρήση.

Τρόπος εφαρμογής:

Λουστείτε κανονικά με το σαμπουάν σας και μόλις το ξεβγάλετε, κάντε ένα επιπλέον ξέπλυμα με το μείγμα, παράλληλα απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, έτσι ώστε το μείγμα να απλωθεί παντού. Στη συνέχεια, αφήστε το να δράσει και να απορροφηθεί για πέντε λεπτά και ξεβγάλτε το ξανά με νερό.

beautetinkyriaki.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ