2013-03-19 19:03:27
Φωτογραφία για Πειθαρχική δίωξη από τον εισαγγελέα σε ΑΕΚ και Κατίδη για το ναζιστικό χαιρετισμό
Πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ ΑΕΚ και του Γιώργου Κατίδη άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, με αφορμή τη συμπεριφορά του παίκτη δευτερόλεπτα μετά το νικητήριο γκολ που πέτυχε κατά της Βέροιας.

Εκτός του 20χρονου παίκτη, διώκεται πειθαρχική και η ΠΑΕ ως συνυπεύθυνη. Το αρμόδιο όργανο της Ομοσπονδίας στήριξε τη δίωξή του στο άρθρο 23 του πειθαρχικού κώδικα, που αφορά παραβάσεις για ρατσιστική συμπεριφορά.

Βάσει των κανονισμών στον ποδοσφαιριστή προβλέπεται ποινή αποκλεισμού 5 αγωνιστικών, ενώ σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι φέρει ευθύνη και η ομάδα του, τότε απειλείται με μηδενισμό στο συγκεκριμένο αγώνα. Οι άνθρωποι της Ένωσης, πάντως, δεν ανησυχούν για τυχόν τιμωρία της ομάδας.

Ο Κατίδης αναμένεται να κληθεί σε απολογία και από το πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκας για την ερχόμενη Πέμπτη, εφόσον, την ημέρα εκείνη συνεδριάσει η τριμελής επιτροπή (κάτι που ισχύει μέχρι σήμερα).


Ομιλία Λίνεν στους παίκτες

Γι’ αρκετή ώρα μίλησε σήμερα στους παίκτες του ο Έβαλντ Λίνεν. Στη διάρκεια της ομιλίας του όπως ήταν αναμενόμενο αναφέρθηκε και στο θέμα Κατίδη, όταν κι επανέλαβε ότι κατά τη γνώμη του η κίνηση του παίκτη δεν είχε κανένα πολιτικό κίνητρο.

Διευκρίνισε, πάντως, πως αυτό που επικαλέστηκε ο Κατίδης για την πράξη του (σ.σ. είχε δηλώσει πως το έκανε για να ζητήσειτο σεβασμό της εξέδρας) επέδειξε αλαζονεία. «Ποιος είσαι εσύ που τόσο νέος ζητάς απ’ τον κόσμο να σηκωθεί όρθιος», αναρωτήθηκε ο Λίνεν.

Ο Γερμανός επανέλαβε πως ο παίκτης πρέπει να τιμωρηθεί, μεταξύ άλλων και γιατί δεν γνώριζε την ιστορία του συλλόγου που ανήκει, αλλά όχι να «εξοντωθεί ποδοσφαιρικά».

Πηγή: naftemporiki
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ