2013-03-19 17:24:03
Φωτογραφία για Κροατία: Θα αργήσει η ανάκμψη της οικονομίας, τονίζει η Κεντρική Τράπεζα
Η ανάκαμψη της οικονομίας θα αργήσει, τονίζει στην τελευταία της έκθεση για τις μακροοικονομικές τάσεις, η Κεντρική Τράπεζα της Κροατίας (ΗΝΒ), προσθέτοντας ότι οι εξωγενείς παράγοντες και η εγχώρια κατάσταση δεν αφήνουν ιδιαίτερα περιθώρια αισιοδοξίας για την ανάπτυξη της οικονομίας το 2013, όπως αρχικά προβλεπόταν.

Η σημαντική μείωση του ΑΕΠ το τελευταίο τρίμηνο του 2012 και οι προσδοκίες για την ανάπτυξη τόσο στο εσωτερικό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η ανάκαμψη θα αργήσει. Επίσης, η αύξηση της ανεργίας, σε συνδυασμό με τις μειώσεις των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, θα οδηγήσει σε μείωση των προσωπικών δαναπών, προστίθεται στην έκθεση της ΗΝΒ.

Το τέταρτο τρίμηνο του 2012 το ΑΕΠ σημείωσε μείωση 1,2% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο (σε ετήσια βάση). Από το 2008 και έπειτα, το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 10%, ενώ, πέρυσι, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Κροατία είχε τη χειρότερη "επίδοση" σε όρους ανάπτυξης σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, επισημαίνεται στην ίδια έκθεση.
moneypost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ