2013-03-19 13:38:28
Φωτογραφία για Σόϊμπλε προκαλεί Ρωσία
Σε σύγκρουση Γερμανίας - Ρωσίας εξελίσσεται η επίθεση στην Κύπρο, μέσω της διάλυσης του χρηματοπιστωτικού της συστήματος - και του επιχειρηματικού της μοντέλου. Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε - απευθυνόμενος στον Πούτιν - ότι "όποιος τοποθετεί τα χρήματά του σε χώρες όπου καταβάλλει λιγότερους φόρους πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του" -ένα μήνυμα σαφές προς τους εύπορους Ρώσους που καλούνται να συμβάλουν στο Γερμανικό imperium.

"Οποιος επενδύει τα χρήματά του σε χώρες όπου πληρώνει λιγότερους φόρους, ή όπου ίσως ελέγχεται λιγότερο, αναλαμβάνει τον κίνδυνο, όταν οι τράπεζες της χώρας αυτής δεν είναι βιώσιμες, είναι προφανές", είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών στη γερμανική ραδιοφωνία.

Αλλά, εάν δεν κληθούν αυτοί να συμβάλουν, τότε "οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι θα πρέπει να χρηματοδοτήσουν ξένες επενδύσεις δισεκατομμυρίων στην Κύπρο ... αυτό θα ήταν ανεύθυνο", είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσθέτοντας ότι "το κυπριακό οικονομικό μοντέλο", που βασίζεται σε ένα ευνοϊκό φορολογικό σύστημα το οποίο επί σειρά ετών προσέλκυσε ξένα κεφάλαια, "χρεοκοπεί". I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ