2013-03-19 11:04:47
Φωτογραφία για Σε εξέλιξη η τελετή ενθρόνισης του Πάπα - Δείτε ζωντανά...
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν από τα ξημερώματα σήμερα την πλατεία του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη, όπου ο Πάπας Φραγκίσκος τελεί την πρώτη του θεία λειτουργία.

Χαμογελαστός και ντυμένος με απλά λευκά άμφια, ο Ποντίφικας χαιρέτισε το πλήθος που τον επευφημούσε καθώς έφθανε στην πλατεία του Αγίου Πέτρου με το ανοιχτό παπικό όχημα.

Έξι αρχηγοί κρατών θα βρίσκονται ανάμεσα στις 130 αντιπροσωπείες ξένων χωρών θα παρακολουθήσουν από τις πρώτες σειρές του προαύλιου χώρου του ναού του Αγίου Πέτρου την πρώτη θεία λειτουργία του πρώην αρχιεπισκόπου του Μπουένος 'Αιρες, ο οποίος εξελέγη την Τετάρτη επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας.

Για πρώτη φορά από το Σχίσμα των δύο Εκκλησιών το 1054, παρίσταται σε τελετή ενθρόνισης Πάπα ο προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Την Ελλάδα εκπροσωπεί στην τελετή ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος.


Το κέντρο της Ρώμης και η περιοχή σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου γύρω από το Βατικανό μοιάζουν να έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού με σειρήνες να ηχούν και ελικόπτερα να πετούν πάνω από την πλατεία του Αγίου Πέτρου. Πάνω από 3.000 καραμπινιέροι και άνδρες της δημοτικής αστυνομίας έχουν επιστρατευτεί, ανάμεσά τους και δεκάδες αστυνομικοί με πολιτικά.

Μετά το γύρο στην πλατεία του Αγίου Πέτρου με το παπικό όχημα για να χαιρετίσει τους πιστούς, ο Πάπας προσευχήθηκε στο εσωτερικό της Βασιλικής, στον τάφο του Αγίου Πέτρου, μαζί με περίπου δέκα αρχιερείς, ανάμεσα στους οποίους πατριάρχες καθολικών εκκλησιών της Ανατολής.

   

Live broadcasting by Ustream 
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ