2013-03-18 22:34:54
Φωτογραφία για Κλειστές μέχρι την Τετάρτη οι κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα
Κλειστές θα είναι οι τράπεζες στην Κύπρο, την Τρίτη και Τετάρτη, 19 και 20 Μαρτίου, ενώ κλειστά θα παραμείνουν κατά τις ίδιες ημερομηνίες και τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.

Αναγκαία κρίθηκε, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, η κήρυξη της αυριανής και μεθαυριανής ημέρας ως τραπεζικής αργίας, με στόχο τη διευκόλυνση της υλοποίησης της συμφωνίας της 16ης Μαρτίου, μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των κρατών μελών της Ευρωζώνης, για την παραχώρηση οικονομικής βοήθειας στην Κύπρο.

Σε ανακοίνωση του, το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι «κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας δεν θα διενεργούνται τραπεζικές συναλλαγές με το κοινό».

Κλειστά θα παραμείνουν και τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.

Τα υποκαταστήματα των τραπεζικών ιδρυμάτων Τράπεζα Κύπρου, CPB (Λαϊκή Τράπεζα) και Ελληνική Τράπεζα θα παραμείνουν κλειστά κατά τις ίδιες ημερομηνίες (19 και 20 Μαρτίου) σύμφωνα με απόφαση των κυπριακών αρχών, αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.


Ωστόσο τα ΑΤΜ των τραπεζών αυτών θα λειτουργούν κανονικά.

Σημειώνεται ότι στο Eurogroup της 16ης Μαρτίου, συμφωνήθηκε το πλαίσιο για τη μεταβίβαση των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα σε ελληνικό πιστωτικό ίδρυμα, με τρόπο που διαφυλάσσει στο ακέραιο τους καταθέτες των υποκαταστημάτων αυτών και διασφαλίζει το ελληνικό δημόσιο συμφέρον και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, ελληνικές τράπεζες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση των υποκαταστημάτων.

Η Τράπεζα της Ελλάδας, στο πλαίσιο των εποπτικών αρμοδιοτήτων της, θα δώσει την τελική έγκριση για τη συναλλαγή.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι οποίες εξελίξεις στο θέμα το κυπριακών τραπεζών μετατίθεται για μετά την απόφαση της κυπριακής Βουλής.

Πηγή: ethnos
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ