2013-03-18 10:51:36
Φωτογραφία για Απογοήτευση και προβλήματα στην Red Bull
Η εντυπωσιακή παρουσία των Sebastian Vettel - Mark Webber στις κατατακτήριες δοκιμές του Albert Park, δεν είχε ανάλογη συνέχεια στον αγώνα, όπου ο Γερμανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής τερμάτισε στην 3η θέση, ενώ ο Αυστραλός ήταν 6ος, έχοντας αντιμετωπίσει προβλήματα στο πρώτο μισό του αγώνα με την τηλεμετρία και το KERS.

Aς δούμε τι δήλωσαν οι άνθρωποι της Red Bull μετά το τέλος του πρώτου GP της χρονιάς «Πάντα είσαι απογοητευμένος όταν εκκινείς από τη πρώτη θέση αλλά δεν τερματίζεις πρώτος. Όμως σε γενικές γραμμές ήταν ένα καλό τριήμερο για εμάς. Είχαμε μία καλή ημέρα όπου πήρα την pole position και ανέβηκα στο βάθρο. Στον αγώνα ήμουν υπερβολικά επιθετικός με τα ελαστικά, χάνοντας σε απόδοση τόσο στα μπροστινά όσο και στα πίσω – τομέας στον οποίο κάποιοι άλλοι τα πήγαν λίγο καλύτερα. Υπάρχουν πάντα πράγματα στα οποία μπορείς να σημειώσεις βελτίωση αλλά το σημερινό αποτέλεσμα ήταν δίκαιο. Δεν είδαμε καν τον Kimi (Raikkonen) στην πίστα, ήταν πολύ γρήγορος ενώ ο Fernando (Alonso) μας πέρασε σε μία στιγμή αδυναμίας. Είμαστε όμως ικανοποιημένοι με την τρίτη θέση», είπε χαρακτηριστικά ο Vettel.


«Είχαμε κάποια προβλήματα όταν παραταχθήκαμε στο grid, με τη τηλεμετρία από το μονοθέσιο προς τα pit, πράγμα κάθε άλλο παρά ιδανικό κατά τη διαδικασία προετοιμασίας για την εκκίνηση. Στο πρώτο μέρος του αγώνα δεν είχα ούτε KERS. Φθείραμε πολύ γρήγορα το πρώτο σετ ελαστικών και γενικά σαν ομάδα, δεν είχαμε σήμερα τη ταχύτητα να πάρουμε τη νίκη. Είχα κι ένα πολύ αργό pit stop λόγω προβλήματος στον εμπρός γρύλο, με αποτέλεσμα να με περάσει ο Jenson (Button). Ελαχιστοποιήσαμε τη ζημιά προς το τέλος αλλά είμαι απογοητευμένος που δεν πέτυχα περισσότερα εδώ στη Μελβούρνη. Ήταν δύσκολο να ανταγωνιστούμε όσους είχαν στρατηγική δύο pit stop», σχολίασε ο Webber.

O επικεφαλής της ομάδας, Christian Horner, τόνισε: «Εκκινώντας από τη πρώτη σειρά του grid, προφανώς η τρίτη και η έκτη θέση δεν ήταν το αποτέλεσμα που θέλαμε. Λαμβάνοντας όμως όλα υπόψη και το πώς εξελίχθηκε ο αγώνας, νομίζω πετύχαμε το μέγιστο δυνατό. Η Lotus φάνηκε να μη φθείρει τα ελαστικά, με τον Kimi να επωφελείται στρατηγικής δύο pit stop. Νομίζω πως λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, δεν βρεθήκαμε στο παράθυρο βέλτιστης εκμετάλλευσης των ελαστικών μας. Όπως και να έχει, κάναμε ένα θετικό ξεκίνημα στη σεζόν, με παρουσία στο βάθρο και μία έκτη θέση. Ο Mark ανέκαμψε μετά από το δύσκολο ξεκίνημα με προβλήματα στην ECU και το KERS. Φεύγουμε από τη Μελβούρνη γνωρίζοντας πως έχουμε ένα καλό μονοθέσιο και ανυπομονούμε για τις υψηλότερες θερμοκρασίες που αναμένετε να συναντήσουμε το προσεχές Σαββατοκύριακο στη Μαλαισία».

Εντυπωσιακό στοιχείο: Ο ταχύτερος γύρος του Jules Bianchi (Marussia) στον αγώνα της Αυστραλίας ήταν μόλις 45 χιλιοστά πιο αργός από αυτόν του Vettel! Για του λόγου το αληθές: 1.30.409 ο ταχύτερος γύρος του 3 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή - 1.30.454 αυτός του Γάλλου.

Βy: Μιχάλης Παγκίδης
f1-madness
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ