2013-03-18 06:15:03
Φωτογραφία για Χαμόγελα και αισιοδοξία από τις επιδόσεις στο πιγκ πογκ
«Οι νίκες αυτές αφιερώνονται στις δυνάμεις της κοινωνίας, που επιθυμούν την επιβίωση του αληθινού ερασιτεχνικού αθλητισμού».

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας πιγκ πογκ, Μανώλης Κολυμπάδης, ήταν ιδιαίτερα φορτισμένος, μετά τις σπουδαίες νίκες των εθνικών ομάδων ανδρών και γυναικών, επί της Ουγγαρίας και της Ιταλίας, αντιστοίχως. Νίκες, που διατήρησαν τους μεν άνδρες στην Α΄ κατηγορία της Ευρώπης, τις δε γυναίκες, στη Β΄.

Οι στόχοι τώρα αλλάζουν. Το άθλημα έδειξε ότι έχει ακόμη δυναμική. Αλλά, όπως είπε ο προπονητής των ανδρών, Κώστας Βατσακλής, χρειάζεται περισσότερη βοήθεια από την πολιτεία.

Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα, που στις 8 Μαρτίου έκλεισε τα 41

του χρόνια και εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί, οριοθέτησε τον νέο στόχο: «Θα πάμε τον Οκτώβριο στους τελικούς για να διεκδικήσουμε κάτι καλό».

Ο αγώνας που, μάλλον, έκρινε τη νίκη της Ελλάδος ήταν ο πρώτος, στον οποίον ο Παναγιώτης Γκιώνης νίκησε τον Γιάκαμπ με 3-2. Βρέθηκε να χάνει με 0-2 σετ και 1-4 στο τρίτο. Το πήρε 14-12. Στο επόμενο ήταν πίσω 1-4. Νίκησε 11-5. Αλλά η μεγάλη ανατροπή έγινε στο πέμτπο. Εχανε 6-10, θριάμβευσε 13-11.


Εντυπωσιακά ήταν και τα κορίτσια του Γιώργου Καρύτσα. Ειδικά η Κατερίνα Τόλιου (Νο 183 στην Ευρώπη), που σημείωσε δύο νίκες, η μία εκ των οποίων ήταν η καθοριστική τρίτη, επί της Στεφάνοβα (Νο 44).

«Υπό αντίξοες συνθήκες, στο βαρύ κλίμα, που δημιουργήθηκε από τις ανακοινώσεις της πολιτείας για τις περικοπές των επιχορηγήσεων, οι αθλητές και οι αθλήτριες έδωσαν μάχες για να προασπίσουν την αγωνιστική τους αξία και αξιοπρέπεια, για να προστατεύσουν το άθλημα και για να δώσουν, τέλος, το δικαίωμα σε όσους το υπηρετούμε, να φωνάξουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι όλα τα ερασιτεχνικά αθλήματα είμαστε οι πιο έγκυροι πρεσβευτές της πατρίδας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης», δήλωσε ο κ. Κολυμπάδης.
schizas.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ