2013-03-18 01:14:04
Φωτογραφία για Περικοπές ακόμα και στις πολεμικές συντάξεις
Ούτε οι πεσόντες για την πατρίδα ήρωες εξαιρούνται για την τρόικα και το Μνημόνιο, καθώς το... μάρμαρο της δημοσιονομικής προσαρμογής θα πληρώσουν οι τιμητικές συντάξεις των συγγενών των Ελλήνων στρατιωτικών που θυσίασαν τη ζωή τους για την πατρίδα. Η περικοπή φτάνει το 30%, ενώ αφορά και τις πολεμικές συντάξεις που έδινε το κράτος.

Το θέμα ανέδειξε με επίκαιρη ερώτηση του στη Βουλή ο Γιάννης Μιχελάκης, καθώς πολλές από τις οικογένειες αυτές χρειάζονται τα χρήματα αυτά -που τα παλικάρια μας έδωσαν το αίμα τους- για να ζήσουν. Για να καταλάβει κανείς πόσο αλγεινή εντύπωση προκαλεί η απόφαση αυτή του υπουργείου Οικονομικών, αρκεί απλά να αναφέρουμε πως οι οικογένειες των δικαιούχων δεν ξεπερνούν συνολικά τις 130... Βέβαια, για να μην αδικούμε τον σημερινό «τσάρο», Γιάννη Στουρνάρα, το όλο θέμα ανέκυψε από την εποχή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Αρχικά οι συντάξεις αυτές, ήταν αφορολόγητες, στη συνέχεια με τα Μνημόνια ήταν με πλαφόν αφορολόγητες και τώρα φορολογούνται και με το παραπάνω.


Την ίδια ώρα, ο Σύλλογος Πεσόντων Αεροπόρων με επιστολή του προς το υπουργείο Οικονομικών ζητούσε να εξαιρεθούν από τα βάρβαρα μέτρα τουλάχιστον οι οικογένειες που μέλη τους πάσχουν από καρκίνο. Τι απάντηση έλαβαν; Καμία απολύτως Μιλώντας στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Δημοκρατία», η πρόεδρος του Συλλόγου Πεσόντων της Αεροπορίας, Μιράντα Παπασταύρου, έδωσε την πληροφορία ότι από το 1992 η Πολιτεία έχει κόψει το μερίδιο που λάμβαναν οι γονείς στρατιωτικού μας που έχανε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας. Το ίδιο συμβαίνει και με τα παιδιά του αδικοχαμένου ήρωα σε περίπτωση που πεθάνει η μητέρα τους.

Οσο για τις περικοπές που έγιναν, αγγίζουν τα 400 ευρώ (!) σε τιμητικές συντάξεις που έφταναν τα 1.700 ευρώ. Δηλαδή, στη γυναίκα που έχασε τον άνδρα της και έχει να μεγαλώσει δυο παιδιά η Πολιτεία αφήνει 1.300 ευρώ, τα οποία έρχεται στη συνέχεια να τα φορολογήσει και από πάνω, μειώνοντας τα ακόμη περισσότερο!
iapopsi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ