2013-03-17 22:50:02
Φωτογραφία για Πρέβεζα: Αυτό είναι το Καρναβαλικό Κομιτάτο
Το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας απέδειξε ότι διοργανώνει το μεγαλύτερο καρναβάλι στην Ήπειρο και όχι μόνο.

Βούλιαξε στην κυριολεξία το βράδυ του Σαββάτου η Πρέβεζα τόσο από τους χιλιάδες καρναβαλιστές που συμμετείχαν στο καρναβάλι του Κομιτάτου αλλά και από τους χιλιάδες του κόσμου που γέμισαν ασφυκτικά όχι μόνο την παραλία της Πρέβεζας, όπως τις άλλες χρονιές αλλά και την Λ. Ειρήνης, για να παρακολουθήσουν αυτό το μοναδικό για την Πρέβεζα υπερθέαμα.

Με αστείρευτη διάθεση οι αμέτρητοι καρναβαλιστές μετέφεραν με τον χορό τους, τα πειράγματα τους, το χαμόγελο, τη ζωντάνια και τη διάθεσή τους το πνεύμα του καρναβαλιού στον κόσμο που έσπευσε να παρακολουθήσει το πλέον μοναδικό καρναβάλι στην Ήπειρο.

Από νωρίς το απόγευμα τα άρματα είχαν παραταχθεί στο σημείο εκκίνησης και η παρέλαση ξεκίνησε λίγο μετά τις 20:30 κάτω από τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες του κόσμου.


Ο κόσμος της Πρέβεζας έδειξε ότι ξέρει να εκτιμά τέτοιου είδους προσπάθειες με την συμμετοχή του και δεν μένει πλέον το Καρναβαλικό Κομιτάτο να εκτιμηθεί με έργα και από τους τοπικούς φορείς και να του δοθεί αυτό που πραγματικά αξίζει.

Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε πριν από 6 χρόνια από μια παρέα που θέλησαν να δώσουν ένα διαφορετικό αποκριάτικο τόνο στην Πρέβεζα. Μια ιδέα που έπεσε στο τραπέζι από μερικούς φίλους την οποία είδαν να γιγαντώνεται και πλέον να αποτελεί θεσμό για την πόλη και ίσως το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός που ξεπερνάει τα σύνορα του νομού.

Καρναβαλιστές από διάφορα μέρη της Ελλάδας έδειξαν με την συμμετοχή τους ότι το καρναβάλι του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας μπορεί να αγκαλιάσει όλη την Ελλάδα και να γίνει και αυτό μια από τις μεγαλύτερες αποκριάτικες εκδηλώσεις της χώρας.

Και τι δεν είδαμε στο καρναβάλι, το Διεθνές Νομισματικό Τσαντίρι, τα βαμπίρ που είναι έτοιμα να πιούν το αίμα των πολιτικών, τους τρελούς ποδηλάτες, τον Ρομπέν των Δασών, τους Μνημονιακούς Μασκαράδες, τα Γουρούνια στην Ζωή μας, το Πουλάκι Τσίου, τους Κανίβαλους, τους Φυλακισμένους που κατάντησαν στα σίδερα λόγω κρίσης, τα Τζάκια και τις Ξυλόσομπες, τους Flower Power, την Ελλάδα των Πρωτόγονων, την Καμαριέρα του Στρος Καν, τις Πύλες της Κολάσεως, το Αερο.. συνοδεύομαι, τον Σουλτάν Σουλειμάν και άλλα πολλά group που κάποια από αυτά ξεπερνούσαν τους 200 συμμετέχοντες.

Ο Γιάννης Βασιλειάδης, μοναδικός, για μια ακόμη φορά ταξίδεψε από το Βόλο για να παρουσιάσει την παρέλαση του Καρναβαλικού Κομιτάτου.

Τέλος ανάμεσα στο πλήθος, απλός παρατηρητής για πρώτη φορά ο εμπνευστής αυτής της μεγάλης γιορτής. Ο Σπύρος Πλέουρας, ο οποίος παρακολουθούσε με συγκίνηση αυτό που με τόσο κόπο αυτός και οι φίλοι, που πίστεψαν στην ιδέα αυτή, έβλεπε να γιγαντώνεται και το όνειρο γίνεται πραγματικότητα.

Ο Σπύρος, περνώντας δύσκολες στιγμές, αφού έχασε πρόσφατα τον πατέρα του, δεν ήταν απών. Μπορεί να μην συμμετείχε αυτή τη φορά άμεσα, αλλά ήταν εκεί, δίπλα σε όλους αυτούς που δώσανε για μια ακόμη φορά ζωή στην Πρέβεζα, διακριτικά, με την σεμνότητα που τον χαρακτηρίζει, απολάμβανε αυτό που από την πρώτη στιγμή είχε πιστέψει. Να γίνει το καρναβάλι του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας το μεγαλύτερο καρναβάλι της Ηπείρου.

Μια πρώτη γεύση του τι έγινε το Σάββατο στην Πρέβεζα μέσα από το φωτογραφικό υλικό που ακολουθεί pamepreveza.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ‏
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ‏
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ