2013-03-17 21:06:05
Φωτογραφία για Πρόταση για Κοινωνικό Φαρμακείο στον Δήμο Λεμεσού
Άκρως ενδιαφέρουσα και αποτελεσματική, στην περίπτωση που υιοθετηθεί, μπορεί να χαρακτηριστεί η πρόταση του δημοτικού συμβούλου του ΔΗΣΥ Λεμεσού, Άριστου Αριστείδου, για τη δημιουργία ενός Κοινωνικού Φαρμακείου - Ιατρείου, στο οποίο θα μπορούν να βρουν αρωγή, εκατοντάδες άποροι πολίτες. Με δεδομένη μάλιστα την οικονομική δυσχέρεια και γενικότερα την ανέχεια και τη φτώχεια στην οποία έχουν περιέλθει εκατοντάδες οικογένειες, είτε λόγω απώλειας εργασίας και ανεργίας είτε λόγω άλλων συγκυριών, εκτιμάται ότι μια τέτοια δημοτική κοινωνική υπηρεσία (κάτι που λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία σε πολλούς δήμους της Ελλάδας), θα προσέφερε σημαντική ανακούφιση σε πολύ κόσμο.

Η σχετική πρόταση, κατατέθηκε από τον κ. Αριστείδου με γραπτή επιστολή τόσο προς τον δήμαρχο, όσο και προς τα υπόλοιπα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, μέσα από την οποία αναλύεται λεπτομερώς το σκεπτικό και η όλη φιλοσοφία της εισήγησης.


Όπως εξηγεί ο δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΣΥ, το Κοινωνικό Φαρμακείο θα στελεχώνεται εθελοντικά από έναν φαρμακοποιό και έναν υπάλληλο του δήμου και οι δικαιούχοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στις παροχές του με την επίδειξη ειδικής κάρτας, η οποία θα εκδίδεται από τον δήμο Λεμεσού. Οι υπηρεσίες που θα παρέχονται, όπως διευκρινίζει, θα αφορούν όλους όσοι πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, συμπεριλαμβανομένων και των οικονομικών μεταναστών αλλά και των πολιτικών προσφύγων.

Σχετικά με τον τρόπο εξασφάλισης του υλικού, διευκρινίζει ότι τα φάρμακα θα εξασφαλίζονται από διάφορους κοινωνικούς φορείς, οργανισμούς, φαρμακοβιομηχανίες αλλά και πολίτες οι οποίοι θα μπορούν να προσφέρουν φάρμακα που έχουν στο σπίτι τους (τα οποία δεν έχουν λήξει και δεν τα χρειάζονται).

Τα προσφερόμενα φάρμακα θα ελέγχονται από εθελοντές φαρμακοποιούς και θα δίνονται σε πολίτες οι οποίοι, αποδεδειγμένα, είτε είναι ανασφάλιστοι είτε ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας ή άλλως πως πληρούν τα κριτήρια που θα έχουν τεθεί.

Προχωρώντας και ένα βήμα παρακάτω, ο κ. Αριστείδου αναφέρει ότι με δικές του ενέργειες έχει καταφέρει να εξασφαλίσει και δωρεάν προσφορά υπηρεσιών από παθολόγο – διαβητολόγο, ο οποίος θα δέχεται για δωρεάν εξέταση τους δικαιούχους του Κοινωνικού Φαρμακείου μια φορά την εβδομάδα.

philenews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ