2013-03-17 13:13:04
Φωτογραφία για Τι λέει πρώην δήμαρχος της Κρήτης που καταδικάστηκε
Στην αντεπίθεση περνάει ο πρώην δήμαρχος Μακρύ Γιαλού Θεοδόσης Καλαντζάκης στον απόηχο της καταδικαστικής απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λασιθίου.

Το δικαστήριο αποφάσισε ποινή φυλάκισης έξι μηνών για τον πρώην δήμαρχο για την πρωτοβουλία του να προχωρήσει στον καθαρισμό περιοχής “παρακάμπτοντας” τη ... γραφειοκρατία.

Πρόκειται για υπόθεση του 2007 όταν η δημοτική αρχή προχώρησε στον καθαρισμό της περιοχής Μαχαιρίδι που όπως υποστηρίζει ο κ.Καλαντζάκης στην ουσία ήταν εστία μόλυνσης. Οι εργασίες στην παραθαλάσσια περιοχή ξεσήκωσαν αντιδράσεις από μερίδα πολιτών που κατήγγειλαν ότι τα συνεργεία του δήμου ανοίγουν το παράνωμα το δρόμο. Η υπόθεση έφτασε μέχρι τη διεύθυνση δασών με αποτέλεσμα να φτάσει μέχρι το δικαστήριο και την καταδικαστική απόφαση.

Ο ίδιος ο πρώην δήμαρχος αναφέρεται στην ελληνική γραφειοκρατία και θα ασκήσει έφεση στο Εφετείο Ηρακλείου. Μάλιστα ξεκαθαρίζει πως πρόκειται πως η υπόθεση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το όρο τοπική αυτοδιοίκηση και την ανάγκη εξυπηρέτησης των τοπικών κοινωνιών από το θεσμό.

prismanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ