2013-03-16 10:00:08
Φωτογραφία για F1> Την Κυριακή στη Μελβούρνη o πρώτος αγώνας της σεζόν
Το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 αρχίζει την Κυριακή με το πρώτο Γκραν Πρι στη Μελβούρνη, αλλά με το ίδιο ερώτημα που είχε τεθεί και πριν από έναν χρόνο. 

Θα είναι σε θέση να πρωταγωνιστήσει και πάλι ο Σεμπάστιαν Φέτελ ή θα έρθει κάποιος άλλος να βάλει τέλος στην τριετή κυριαρχία του; 

Η αλήθεια είναι ότι ο γερμανός οδηγός της Red Bull βρέθηκε πέρυσι στην αρχή σε μειονεκτική θέση. Άρχισε άσχημα αλλά επανήλθε σιγά-σιγά με συνεχόμενες νίκες και τελικά κατέκτησε τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο στο τελευταίο Γκραν Πρι στη Βραζιλία.

«Ασφαλώς δεν πιστεύει κανένας στην ομάδα ότι θα πάμε στη Μελβούρνη και θα τους αιφνιδιάσουμε όλους. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι είμαστε ευχαριστημένοι από τη συμπεριφορά του μονοθέσιου, αυτό προς το παρόν είναι θετικό, αλλά αν είναι αρκετό για να μας βοηθήσει, αυτό θα φανεί στην πορεία του πρωταθλήματος», είπε ο Φέτελ.


Η μετριοφροσύνη του γερμανού πιλότου έρχεται σε αντίθεση με άλλες ομάδες που είναι γεμάτες αυτοπεποίθηση. Για παράδειγμα, η Ferrari διαθέτει ένα αρκετά βελτιωμένο μονοθέσιο και οι φίλοι της πιστεύουν ότι ήρθε η ώρα να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο μετά το 2007. Τι λέει γι' αυτό όμως ο ένας από τους οδηγούς της Ferrari, ο Φερνάντο Αλόνσο; «Πέρυσι, η κατάσταση ήταν εντελώς διαφορετική. Ξέραμε ότι ήμασταν δύο δευτερόλεπτα πίσω και όλοι στην ομάδα ήταν ανήσυχοι και απαισιόδοξοι. Τώρα νομίζω ότι είμαστε στον σωστό δρόμο ώστε το μονοθέσιο να γίνει ακόμα πιο γρήγορο». Ο ισπανός οδηγός δεν ασχολήθηκε με τα αποτελέσματα των δυνατών δοκιμών του τελευταίου μήνα.«Είναι σαν να παρακολουθείς προπόνηση ποδοσφαίρου. Δεν μπορείς να πιστέψεις ότι ένας αναπληρωματικός επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης, επειδή σκόραρε στην προπόνηση, θα είναι το ίδιο ανταγωνιστικός και κόντρα στην Μπαρτσελόνα», είπε ο Αλόνσο.

Ο Λιούις Χάμιλτον έχει τη δυνατότητα να «χτυπήσει» τον Φέτελ, αλλά πρώτα θα πρέπει να συνηθίσει το νέο του μονοθέσιο καθώς μετακόμισε από τη McLaren στη Mercedes. Τα πρώτα μηνύματα είναι θετικά για την ομάδα, αφού έδειξαν ότι ο βρετανός οδηγός έχει προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του μονοθέσιου μετά την πρόσκρουση στις βοηθητικές μπάρες κατά τη διάρκεια της πρώτης δοκιμής.

«Ακόμα χρειάζεται προσπάθεια, αλλά η ομάδα κάνει σπουδαία δουλειά», σημείωσε ο Χάμιλτον, ο οποίος  φεύγοντας από τη McLaren έδωσε τέλος και στις συχνά τεταμένες σχέσεις του με τον άλλο οδηγό, τον Τζένσον Μπάτον. Ο τελευταίος είναι στο δεύτερο γκρουπ των διεκδικητών του τίτλου μαζί με τον Αυστραλό Μαρκ Γουέμπερ της Red Bull και τον Κίμι Ραϊκόνεν της Lotus. Να σημειώσουμε ότι τη θέση του Χάμιλτον στη McLaren πήρε ο Μεξικανός Σέρxιο Πέρες.

 

«Εχουμε κατακτήσει τρία παγκόσμια πρωταθλήματα τόσο σε ό,τι αφορά τους οδηγούς όσο και στους κατασκευαστές. Κι αυτό είναι μοναδικό ρεκόρ. Ετσι, κατά κάποιον τρόπο, το άγχος φεύγει από εμάς και μεταφέρεται στις υπόλοιπες ομάδες», παρατήρησε ο διευθυντής της Red Bull Κρίστιαν Χόρνερ. Οσο για τον Φέτελ, αν κατακτήσει τέταρτο τίτλο, θα συμπεριληφθεί στους μεγάλους οδηγούς της Φόρμουλα 1, όπως ο Μανουέλ Φάντζιο και ο Μίκαελ Σούμαχερ.  Να σημειώσουμε επίσης ότι μόνο τέσσερις ομάδες από τις ένδεκα που μετέχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα έχουν τους ίδιους οδηγούς με την περσινή περίοδο: η Red Bull (Φέτελ, Γουέμπερ), η Ferrari (Αλόνσο, Μάσα), η Lotus (Ράικονεν, Γκροζάν) και η Toro Rosso (Ρικιάρντο, Βερνιέ).
pestanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ