2013-03-15 21:05:04
Φωτογραφία για Το τρένο ξανάρχεται στην Ηλεία με... θέατρο!
Θεατρική παράσταση σε βαγόνι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι επιβάτες του εκδρομικού τρένου που θα κάνει τον γύρο της Πελοποννήσου κατά το διάστημα... 15-18 Μαρτίου. Οι ηθοποιοί Φωτεινή Καρακούση και Παναγιώτης Γιώργας θα ερμηνεύσουν υπό τις οδηγίες του σκηνοθέτη Γιώργου Καρβουντζή την «Ελένη» από την ποιητική συλλογή «Τέταρτη Διάσταση» του Γιάννη Ρίτσου.

Το patrisnews βρέθηκε στις πρόβες τους και συνομίλησε με τους συντελεστές του πολιτιστικού δρώμενου. Ο σκηνοθέτης Γιώργος Καρβουντζής το αντιμετωπίζει ως πρόκληση, «αφού είναι η πρώτη φορά που σκηνοθετώ σε τρένο εν κινήσει. Οσοι το παρακολουθήσουν θα έχουν εξαιρετική εμπειρία. Είναι ιδιαίτερη πρόκληση η… κινητή "σκηνοθεσία"»!

Η ηθοποιός Φωτεινή Καρακούση, η οποία θα υποδυθεί την Ελένη, δηλώνει στο patrisnews ότι «είναι η πρώτη φορά που το δοκιμάζουμε. Μιλάμε για έργο απαιτήσεων, με τη δυνατή πένα του Γιάννη Ρίτσου. Ενιωσα μεγάλη τιμή και δέος το να ερμηνεύσουμε αυτόν τον σπουδαίο ποιητή. Ηταν πρωτότυπη και δελεαστική η πρόταση. Είναι πρόκληση το θέατρο στο βαγόνι, για αυτό και αποδέχθηκα την πρόταση, διότι είναι ξεχωριστή εμπειρία. Αλλωστε ποιος δεν θα ηθελε να ερμηνεύσει έργο του Γιαννη Ρίτσου.


«Σιδηρόδρομος ίσον πολιτισμός», δηλώνει ο σύμβουλος διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Λευτέρης Μαρούσης. «Στο τρένο θα υπάρχουν εκθέσεις φωτογραφίας και γλυπτικής από σιδηροδρομικά αντικείμενα, χορωδίες και φυσικά θεατρική παράσταση. Οι εκδρομές καθιερώνονται σταδιακά, και μάλιστα με αφετηρία και τερματικό σταθμό τον Πύργο. Το εγχείρημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που ξεκίνησε τον Σεπτέμβη, στέφεται με επιτυχία. Ερχονται επιβάτες και από την Αθήνα και από το εξωτερικό».

Ο ηθοποιός Παναγιώτης Γιώργας προσδοκά αυτή η πρωτοβουλία να αποτελέσει εφαλτήριο για καινούριες παρόμοιες προσπάθειες, μια και κάτι ανάλογο δεν έχει ξανασυμβεί. Το ότι οι θεατές θα είναι πάρα πολύ κοντά στους θεατές, είναι όμορφο, διότι τοσο πιο καλά θα αφουγκραστεί το κοινό την προσπάθεια των ηθοποιών και θα κατανοήσει το έργο.

Το εκδρομικό τρένο θα ξεκινήσει την Παρασκευή από την Κόρινθο και την Κυριακή οι επιβάτες θα ξεναγηθούν και θα διανυκτρερεύσουν στην αρχαία Ολυμπία. Τη Δευτέρα η αμαξοστοιχία θα μεταβεί στην Πάτρα, εκτελώντας ουσιααστικά για πρώτη φορά το συγκεκτριμένο δρομολόγιο ύστερα από τρία χρόνια.

patrisnews.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ