2013-03-15 10:24:04
Φωτογραφία για Γιατί τόσος ντόρος για την εκλογή του Πάπα; Έχουμε ανάγκη την ευλογία του;
του Κώστα Βουκελάτου

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία είναι γεμάτη οσμές από σεξουαλικά εγκλήματα και όργια ιερέων καθώς και διαφθορά. Όργια, κακοποίηση ανήλικων παιδιών, ερωτικά τρίγωνα, εξαφανίσεις, δολοφονίες και πολλές άλλες εγκληματικές και ποινικά κολάσιμες πράξεις, έχουν απασχολήσει επανειλημμένως τη μικρή και «άγια» κοινωνία του Βατικανού, αλλά και το σύνολο του ποιμνίου της Καθολικής Εκκλησίας.

Ποτέ δεν υπήρχε περίοδος ηρεμίας για το Βατικανό και δεν ήταν λίγοι οι Ποντίφικες που συμμετείχαν σε σεξουαλικά όργια, κακοποίηση ανηλίκων και άλλα πολλά.

Πάπας Ιωάννης ΙΒ (955-964), τζογαδόρος, παγανιστής και λειτουργούσε το Βατικανό ως οίκο ανοχής.

Πάπας Βενέδικτος Θ΄(1012-1024), είχε μετατρέψει το παπικό παλάτι σε «ανδρικό οίκο ανοχής».

Ο Πάπας Ιννοκέντιος Η΄(1484-1492) με αδυναμία στις γυναίκες και το σεξ, ο τύπος είχε περισσότερα από 100 παράνομα παιδιά.


Μιμητής του Ιννοκέντιου ήταν και ο Αλέξανδρος ο ΣΤ΄(1492-1503) είχε σκορπίσει στο ποίμνιο παράνομα παιδιά και διοργάνωσε σεξουαλικά όργια με αδυναμία του τον χορό των γυμνών γυναικών.

Ερχόμενη στα τελευταία χρόνια έχουμε πολλές περιπτώσεις διαφθοράς και παιδεραστίας να θυμηθούμε και να αναφέρουμε.

«Η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων είναι το σύμπτωμα μιας κρίσης που δεν πλήττει μόνο την Καθολική Εκκλησία αλλά ολόκληρη την κοινωνία μας», το παραπάνω είχε δηλώσει ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Η διαφθορά γενικά κρατάει χρόνια για την καθολική εκκλησία τι να πρωτοθυμηθούμε :

- Αυστρία υποχρεώθηκε σε παραίτηση το 1995 μετά τις κατηγορίες για παιδεραστία ο Αρχιεπίσκοπος της Βιέννης Χάνς Χέρμαν Γκέρ.

- Γαλλία ο επίσκοπος Πιέρ Πικάν καταδικάστηκε το 2001 σε τρίμηνη φυλάκιση γιατί απέκρυψε το γεγονός ότι ένας ιερέας του κακοποιούσε σεξουαλικώς παιδιά.

- Ιρλανδία πρόσφατη παραίτηση του Επισκόπου Μπρενταν Κομίσκι μετά την αποτυχία του να διαχειριστεί στην επισκοπή του την συστηματική κακοποίηση ανηλίκων όταν περισσότεροι από 20 καθολικοί ιερείς και καλόγριες έχουν καταδικαστεί τα τελευταία 10 χρόνια για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

- Πολωνία ο Αρχιεπίσκοπος Τζ. Πάετζ κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση φοιτητών καθολικών κολεγίων και ιερέων.

- Βρετανία από το 1995 έως το 1999, είκοσι ένας ιερείς καταδικάστηκαν για σεξουαλικές παρενοχλήσεις παιδιών, το 1998 ο καθολικός ιερές Τζόν Λόιντ καταδικάστηκε για άσεμνη επίθεση σε 13χρονο στο εξομολογητήριο του και πρόσφατα καταδικάστηκε για άσεμνες επιθέσεις ο πατήρ Τζό Κόρνταν.

- Μεξικό έγινε μεγάλη προσπάθεια για την συγκάλυψη πολλών υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από καθολικούς ιερείς και μάλιστα είχε γίνει και προσπάθεια καταβολής χρημάτων στα θύματα για να μην μιλήσουν. Για να δικαιολογήσουν τον χρηματισμό είχε πει ένας Καρδινάλιος ότι «δεν πρέπει να πλένει τα άπλυτα της η εκκλησία δημοσίως και ο χρηματισμός είναι ένας τρόπος για να μείνουν τα στόματα κλειστά»

- Βραζιλία είχε ειπωθεί το απίστευτο δημοσίως από τον Επίσκοπο Αντζέλικο Σαντάλο Μπερναντίνο « Το πρόβλημα της σεξουαλικής όρεξης επηρεάζει ανεξαρτήτως κάθε ανθρώπινο ον» προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να δικαιολογήσει τους καθολικούς ιερείς για τα σεξουαλικά σκάνδαλα που διαπράττουν.

- Τέλος Αυστραλία η Ρωμαιοκαθολική εκκλησίας της Αυστραλίας είχε ζητήσει συγνώμη σε χιλιάδες παιδιά από την Βρετανία και την Μάλτα για την σωματική και σεξουαλική τους κακοποίηση κατά τα έτη 1930 -1960 από ιερείς όπου βίασαν, μαστίγωσαν και υποχρέωσαν παιδιά να κυλιούνται στο πάτωμα για το φαγητό τους και όλα αυτά στο όνομα της καθολικής εκκλησίας και του Πάπα.

Αυτά κάποιοι τα θεωρούν απλά σκάνδαλα αλλά είναι εγκλήματα και δείχνουν ότι στους κόλπους της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας βρίσκονται ανώμαλοι κακοποιοί που εκμεταλλεύονται την πίστη και τα ράσα τους.

Τι κάνει όμως η ρωμαιοκαθολική εκκλησία για όλα αυτά τα εγκλήματα και με ποιο τρόπο τα αντιμετωπίζει θα ρωτήσετε; Θα σας αναφέρω ένα πρόσφατο παράδειγμα για να δείτε τι κάνει το Βατικανό και πώς καταπολεμά αυτά τα εγκλήματα αποφασιστικά.

Το 2010 είδε το φως της δημοσιότητας ότι ο κατά συρροή παιδεραστής ιερέας Λόρενς Μέρφι του Ουισκόνσιν είχε κακοποιήσει 200 αγόρια σε σχολείο κωφών. Την καθαίρεση του είχαν ζητήσει με επιστολή τους στο Βατικανό επίσημα οι υπόλοιποι ιερείς της επισκοπής από το 1990, ο Καρδινάλιος Γιόζεφ Ράτσιγκερ ο επί 24 χρόνια αρμόδιος στο Βατικανό για τον χειρισμό των υποθέσεων κακοποίησης αγνόησε επιδεικτικά τα αιτήματα. Δεν κίνησε καμία διαδικασία καθαίρεσης και έκανε τα στραβά μάτια για τα εγκλήματα του Λόρενς Μέρφι, μάλιστα ο βοηθός του Ράτσιγκερ, καρδινάλιος Ταρτσίζιο Μπερτόνε είχε ανακοινώσει ότι ο Μέρφι μπορούσε να παραμείνει ιερέας, φυσικά δεν τιμωρήθηκε ποτέ εώς το θάνατο του το 1996.

Δεν ήταν οι μόνες αποφάσεις συγκάλυψης και πλήρης αδιαφορίας από τον Ράτσιγκερ υπάρχουν και άλλα παραδείγματα ατιμωρησίας και αυτό τον κατατάσσει επίσης έναν εγκληματία κακοποιό όπως είναι οι καθολικοί ιερείς που συγκάλυπτε. Το πόσο ανώμαλα διεφθαρμένος ήταν ο Ράτσιγκερ φαίνεται και από την επιστολή που είχε στείλει προς όλους τους καθολικούς επισκόπους που ανέφερε ότι οι υποθέσεις κακοποίησης ανηλίκων είναι παπικό μυστικό και γιαυτό θα πρέπει να κρατάνε το στόμα τους κλειστό αλλιώς θα είχανε κυρώσεις όσοι αποκάλυπταν τέτοια εγκλήματα.

Πίσω από τις κλειστές πόρτες του Βατικανού η θητεία του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ΄ τα είχε όλα και έτσι λέγεται ότι αναγκάστηκε να παραιτηθεί. Τα σκάνδαλα οι δωροδοκίες και οι πληροφορίες που του μετέφεραν έμπιστοι του καρδινάλιοι αφορούσαν όλες την παραβίαση της έκτης και της έβδομης εντολής, “Ου μοιχεύσεις” και “Ου κλέψεις” . Οι καρδινάλιοι λέγεται ότι αποκάλυψαν ένα μυστικό δίκτυο ομοφυλοφίλων, τα μέλη του οποίου διοργάνωναν σεξουαλικές συνευρέσεις σε πολλούς χώρους στη Ρώμη και την Πόλη του Βατικανού και τα οποία είναι εύκολοι στόχοι εκβιασμού λόγω της σεξουαλικής τους ταυτότητας και έτσι έφτασε λέγεται στην παραίτηση 28 Φεβρουαρίου 2013.

Δεν είναι μόνο η διαφθορά και η παιδεραστία που συγκλονίζει όλα αυτά τα χρόνια το Βατικανό είναι και αρκετές περιπτώσεις γεμάτες μυστήριο που είναι ακόμα και τώρα άλυτες.

Σύμφωνα με παλαιό άρθρο στην «New York Times» είχε πλήρη άρθρο για δύο γεγονότα που συγκλόνισαν το Βατικανό.

Αναφερόντουσαν στην υπόθεση της 15χρόνης Εμμανουέλλα Ορλάντι κάτοικο του Βατικανού και για την εξαφάνιση της το 1983 που όπως λέγεται συνδεόταν η εξαφάνιση με την υπόθεση του Μεχμέτ Αλί Αγκτσά του τούρκου που είχε προσπαθήσει να δολοφονήσει τον Παπα Ιωάννη Παύλο Β΄. Ο ίδιος ο Αγκάτσα όταν συνελήφθη είχε πει ότι η Εμμανουέλλα απήχθη από τρομοκράτες για να χρησιμοποιηθεί όταν ερχόταν η ώρα ώστε να πιεστούν οι αρχές για την αποφυλάκιση του ίδιου, η υπόθεση αυτή μπήκε στο αρχείο το 1997 γιατί ποτέ δεν αποδείχθηκαν όσα ακούγονταν από τον ίδιο τον Αγκάτσα. Το 2012 επανήλθε το θέμα όταν ο πατήρ Γκάμπριελ Αμόρθ ένας από τους κορυφαίους εξορκιστές του Βατικανού ισχυρίστηκε επιμένοντας ότι η Εμμανουέλλα Ορλάντι απήχθη από την συμμορία ενός γκάνγκστερ για να χρησιμοποιηθεί ως αντικείμενο σεξουαλικής ικανοποίησης ιερέων του Βατικανού σε όργια. Παρόμοιους ισχυρισμούς με τον Αμόρθ έκανε και ο Σιμεόνε Ντούκα αρχειοθέτης στο Βατικανό, ο οποίος είχε αποκαλύψει ότι του είχε ζητηθεί να συμμετέχει σε κύκλωμα εύρεσης νεαρών κοριτσιών για όργια στο Βατικανό με την βοήθεια των δυνάμεων ασφαλείας του Βατικανού.

Η ασφάλεια του Βατικανού είχε κλίση προς τα σεξουαλικά όργια και την διαφθορά (με όποιον δάσκαλο καθίσεις) και αυτό φαίνεται από μια δεύτερη υπόθεση μυστηρίου σύμφωνα με την «New York Times».

Η υπόθεση αφορά τον Αλοίσιο Έστερμαν επικεφαλή της ελβετικής φρουράς ο οποίος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός μέχρι την ημέρα που δολοφονήθηκε από τον εραστή του Σέντρικ Τορνέι. Τη νύχτα της 4ης Μαΐου του 1998, πέντε πυροβολισμοί ακούστηκαν στο Βατικανό και έπεσαν νεκροί ο Εστερμαν, η κολομβιανή σύζυγός του Γκλάντις Μέθα Ρομέρο και ο κατώτερος την ιεραρχία στην ελβετική φρουρά, Σέντρικ Τόρνεϊ. Ο δολοφόνος πιθανόν ήταν ο Τόρνεϊ, ο οποίος αφού σκότωσε τον Εστερμαν και τη σύζυγό του αυτοκτόνησε. Επισήμως η αιτιολογία είναι ότι ο Εστερμαν ανέβηκε στην ιεραρχία πιο γρήγορα από τον Τόρνεϊ. Μια άλλη θεωρία λέει ότι οι σκοτωμοί ήταν η κατάληξη ενός ερωτικού τριγώνου που είχε άδοξο τέλος, φυσικά και αυτή η υπόθεση παραμένει άλυτη στο αρχείο.

Ένας διάσημος βρετανός καλλιτέχνης πριν από λίγο καιρό έφτιαξε ένα έργο για να καταγγείλει το ολοένα και αυξανόμενο φαινόμενο παιδεραστίας στους κόλπους της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας. Έφτιαξε μια προτομή από αντίγραφο προτομής καρδιναλίου του 18ου αιώνα και την αποκάλεσε Cardinal sin « Καρδινάλιος Αμαρτία» την οποία παραχώρησε σε μια γκαλερί στο Λίβερπουλ.

Με αυτά και αυτά πιστεύετε ακόμα ότι εάν στηθείτε στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για να δείτε τον Πάπα θα πάρετε την ευλογία του ώστε να καθαρίσει η ψυχή σας και να φύγετε ανακουφισμένοι;;;;
freepen.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ