2013-03-15 09:24:03
Φωτογραφία για Μειώθηκε ο τζίρος στα ξύλινα κουφώματα
Υποχώρηση τζίρου κατά 13,2%, αλλά με περιορισμό των προ φόρων ζημιών, εμφάνισε το 2011 ο κλάδος των ξύλινων κουφωμάτων λόγω της σημαντικής μείωσης της οικοδομικής δραστηριότητας, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Hellastat.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, η σημαντική υποχώρηση της οικοδομικής και κατασκευαστικής δραστηριότητας λόγω της οικονομικής κρίσης, επηρέασε αρνητικά το κλάδο των ξύλινων κουφωμάτων το 2011 καθώς οι δύο αυτοί τομείς συνδέονται άρρηκτα.

Η οικοδομική δραστηριότητα το 2011 υποχώρησε περαιτέρω κατά 28,5% ως προς τις άδειες, ενώ ο οικοδομικός όγκος περιορίστηκε κατά 38,2% συγκριτικά με το 2010.

Επιπλέον, το 2011 ο δείκτης παραγωγής οικοδομικών έργων υποχώρησε κατά 42%, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2012 η κάμψη διαμορφώνεται σε -26% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2011.

Όπως προκύπτει από τη μελέτη, σε αντίθεση με τα κουφώματα, ο τομέας των πορτών ασφαλείας δεικνύει τάσεις αντίστασης στην ύφεση, παρά την πτώση της οικοδομής, λόγω της ανόδου της εγκληματικότητας και των διαρρήξεων. Ωστόσο, η ευρεία εφαρμογή του αλουμινίου και σε αυτήν την κατηγορία της αγοράς στερεί από τον κλάδο μεγαλύτερη ανθεκτικότητα.

Παράγοντες της αγοράς ζητούν τη λήψη μέτρων προκειμένου να ανακάμψει ο κλάδος, μεταξύ αυτών την ενίσχυση της αγοράς κατοικίας και την εφαρμογή ενός αποτελεσματικού ελεγκτικού μηχανισμού ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της κυκλοφορίας μη πιστοποιημένων προϊόντων. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ