2013-03-14 23:45:08
Φωτογραφία για ΠΗΡΕ ΜΕ... ΘΡΙΛΕΡ ΤΗ ΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ! ΣΙΕΝΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 67-68
Με τους πρωταθλητές Ευρώπης να κάνουν απίστευτα πράγματα, κατά διαστήματα και τον Χάινς να... ξεχωρίζει για άλλη μια φορά, ο Ολυμπιακός νίκησε 67-68 την Σιένα στην Τοσκάνη αλλά δεν κάλυψε το -2 του πρώτου αγώνα, χάνοντας την ευκαιρία να έχει στο χέρι του την 2η θέση.

Ο Ολυμπιακός σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι επικράτησε της Σιένα στην Ιταλί, με τους Ιταλούς πάντως να είναι από πάνω στην ισοβαθμία. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα επέστρεψαν στο παιχνίδι στο τέταρτο δεκάλεπτο, έχοντας σε εξαιρετική βραδιά τον Κάιλ Χάινς.

Εξαιρετική εμφάνιση για τους πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης έκανε ο Κάιλ Χάινς, ο οποίος έπαιξε και για τον Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος έμεινε στην Ελλάδα εξαιτίας του τραυματισμού του, σημειώνοντας 10 πόντους, μαζεύοντας 11 ριμπάουντ και 1 ασίστ. Ο Κώστας Παπανικολάου είχε 11 πόντους, ενώ πέτυχε καθοριστικά τρίποντα, όσους και ο Κώστας Σλούκας. Ο Βασίλης Σπανούλης είχε τέσσερα φάουλ από το 32ο λεπτό, αλλά σημαντικό καλάθι-φάουλ για το 68-61. Από τη Σιένα, οι Κανγκούρ, Τζάνινγκ είχαν από 14 και ο Μος πρόσθεσε 11.


Όσον αφορά τα καθαρά αγωνιστικά Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ξεκίνησε πολύ καλά στην αναμέτρηση και βρήκε λύσεις τρέχοντας στο... ανοιχτό γήπεδο ενώ στα μισά σχεδόν του δεκαλέπτου βρέθηκε να προηγείται με οχτώ πόντους. Στο σημείο αυτό, όμως, ήρθε η απάντηση της Σιένα που εκμεταλλευόμενη και την αστοχία του Ολυμπιακού στα τρίποντα (1/6), έκλεισε το δεκάλεπτο στο +1 (18-17).

Η άμυνα ζώνης της Σιένα "βραχυκύκλωσε" τον Ολυμπιακό στην δεύτερη περίοδο και η ομάδα του Μπάνκι έχοντας για οδηγούς τον Τζάνινγκ και τον Κανγκούρ, οι οποίοι σημείωσαν από 11 και 10 πόντους στο α΄ ημίχρονο, προηγήθηκε ακόμα και με δέκα πόντους. Οι ερυθρόλευκοι, όμως, δεν είχαν "πει" την τελευταία τους... λέξη και με το δίδυμο Χάινς-Αντιτς στις θέσεις των "ψηλών" έκαναν επιμέρους σκορ 1-10 και η συμπλήρωση των 20' τους βρήκε πίσω μόλις με έναν πόντο (37-36).

H Σιένα έμεινε σε όλη την διάρκεια του τρίτου δεκαλέπτου σε θέση οδηγού, καθώς παρόλο που ο Ολυμπιακός μείωσε στον πόντο φρόντισε να συνεχίζει να μην αφήνει τους πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης να βρουν τις λύσεις απέναντι στην άμυνά της. Ο Ολυμπιακός, όμως, "πάτησε" το γκάζι στο τελευταίο λεπτό και από το -9 έκλεισε την περίοδο στο -5 (54-49).

Ο Κάιλ Χάινς σήμανε την... αντεπίθεση του Ολυμπιακού στις αρχές της τελευταίας περιόδου και οι πρωταθλητές πήραν εκ νέου προβάδισμα με τρίποντο του Σπανούλη. Στην συνέχεια ανέλαβαν δράση... Παπανικολάου και Σλούκας κρατώντας σε θέση οδηγού τον Ολυμπιακό. Ο φορτωμένος με 4 φάουλ από το 32' αρχηγός των πρωταθλητών φώναξε εκ νέου παρών στο 38' και με έμμεσο τρίποντο ανέβασε την διαφορά στους 7 πόντους (61-68). Η Σιένα, όμως, με τρίποντα των Τζάνινγκ και Μος μείωσε στον πόντο (67-68) 31" πριν από το τέλος. Στην τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού ο Λο αστόχησε σε σουτ τριών πόντων, με τη Σιένα, όμως, να μην προλαβαίνει να... νικήσει, αυτή τη φορά, το ρολόι.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ