2013-03-14 19:21:04
Φωτογραφία για Έως 27/3 οι αιτήσεις για την κάλυψη θέσεων διοικητών νοσοκομείων
Μέχρι τις 27 Μαρτίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αιτήσεις για την κάλυψη 87 θέσεων διοικητών και 93 θέσεων αναπληρωτών διοικητών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Παρουσιάζοντας τη διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής των διοικητών και των αναπληρωτών διοικητών, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, διευκρίνισε ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ ή να κατέχουν αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών ιδρύματος του εξωτερικού, ενώ θα συνεκτιμηθούν, όπως είπε, συναφείς μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών αλλά και τυχόν εμπειρία διοίκησης, με έμφαση στις μονάδες υγείας.

«Διαψεύδονται εκείνοι οι οποίοι εκτιμούσαν ή ανέμεναν για να δικαιώσουν δικές τους εσφαλμένες εκτιμήσεις τη μείωση των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων των υποψηφίων για να ισχυριστούν ότι οι εξαγγελίες μας για διαφάνεια και αξιοκρατία ότι είναι ψευδείς», σημείωσε ο κ. Λυκουρέντζος.

Σημειώνεται ότι για την επιλογή των υποψηφίων συγκροτήθηκε επιτροπή, η οποία θα αξιολογήσει, σύμφωνα με τον υπουργό, την πληρότητα των στοιχείων των φακέλων των υποψηφίων, θα συνεκτιμήσει τα τυπικά και ουσιαστικά τους προσόντα και θα προχωρήσει στην κατάρτιση των πινάκων ανά Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ).


Η επιτροπή αποτελείται από τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Υγείας, κ. Καλλίρη, τον πρόεδρο του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, κ. Σκανδαλάκη, τον καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Παπαβασιλείου, τον εκπρόσωπο του ΑΣΕΠ κ. Καπερώνη, και τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Ασημακόπουλο.

Σε ό,τι αφορά τους εν ενεργεία διοικητές των νοσοκομείων και τους αναπληρωτές, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι έχουν τη δυνατότητα να θέσουν υποψηφιότητα και να αξιολογηθούν ομοίως από την επιτροπή. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ