2013-03-14 15:11:05
Φωτογραφία για Πάτρα: Στη Σεμέλη διοργανώνει  ο Δήμος Πατρέων τον φετινό Αποκριάτικο χορό του
«Villa Moretti» είναι το θέμα του φετινού αποκριάτικου χορού του Πατρινού Καρναβαλιού 2013, που διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου «Καρναβάλι Πάτρας» το Σάββατο 16 Μαρτίου 2013 στις 23.00 στη «Σεμέλη», στο κάτω μέρος της πλατείας Γεωργίου.

Το όνομα του φετινού χορού είναι δανεισμένο από τον πρώτο αποκριάτικο χορό μετά την απελευθέρωση, που είχε δοθεί σύμφωνα με την παράδοση, το 1829 στην οικία του εμπόρου Μωρέτη στην Πάτρα και σηματοδοτεί σύμφωνα με τις περισσότερες ιστορικές απόψεις την αφετηρία του Πατρινού Καρναβαλιού.

Τότε υπήρχαν στις ενδυμασίες οι επιρροές από την εποχή του 1821, αφού πριν λίγο καιρό η χώρα είχε βγει από το ζυγό της Τουρκοκρατίας. Έτσι κυριαρχούσαν οι βράκες, οι φουστανέλες κλπ.Παράλληλα οι ευρωπαϊκές επιρροές ήταν εμφανείς και διαμόρφωσαν τα πρώτα βήματα του Πατρινού Καρναβαλιού και ειδικότερα της μεταμφίεσης σε αυτό. Το πλαίσιο αυτό μπορεί να δώσει ένα ικανό πεδίο για εμπνεύσεις περί μεταμφιέσεων, χωρίς βέβαια να είναι περιοριστικό και απαγορευτικό για άλλες ευρηματικές και πρωτότυπες ιδέες. Πεδίο λαμπρό λοιπόν για χιούμορ, φαντασία και σάτιρα.

Η πρόσκληση κοστίζει 15 ευρώ και περιλαμβάνει 2 ποτά.

Τηλέφωνο: 2610-461741 κα Μαρία Αλανιάδη.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ