2013-03-14 13:46:12
Φωτογραφία για Bέλη και μαχαίρια στην προανακριτική - Επεισοδιακή διακοπή
Εν μέσω αντεγκλήσεων διεκόπη η συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάντ, ενώπιον της οποίας κατέθεσε σήμερα ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τον πρόεδρο της Επιτροπής, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, για πραξικοπηματική απόφαση και βίαιη διακοπή της εξέτασης του κ. Καπελέρη.

Το επεισόδιο άρχισε όταν ο κ. Μαρκογιαννάκης διέκοψε τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου καθώς- όπως της είπε- είχε ξεπεράσει κατά πολύ το εικοσάλεπτο που έχει οριστεί για τον χρόνο ερωτήσεων του κάθε βουλευτή.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής έδωσε τον λόγο στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος αρνήθηκε να τον λάβει, κατηορώντας τον κ. Μαρκογιαννάκη για προσπάθεια συγκάλυψης της αλήθειας.

Στην αίθουσα ακούστηκαν εκφράσεις όπως «δεν έχετε δικαίωμα να με προσβάλετε» και «είστε χυδαίος», από πλευράς της κ. Κωνσταντοπούλου, ενώ ο κ. Μαρκογιαννάκης την κατηγορούσε ότι ξεπέρασε τα όρια και ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της κατάθεσης του κ. Καπελέρη.


Η ένταση μεταφέρθηκε και έξω στους διαδρόμους, με τον κ. Δρίτσα να καταγγέλλει «σχεδιασμένο πραξικόπημα». «Είναι δολοπλόκοι», φώναξε.

«Έλεος» αρκέστηκε να πει ο κ. Μαρκογιαννάκης, βγαίνοντας από την επιτροπή.

«Προσέξτε τι λέτε, γατί θα απολογηθείτε δημόσια, για υπόθαλψη και συγκάλυψη εγκληματία», του απάντησε η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Τόλμησα να ζητήσω ιεράρχηση των ερωτήσεων και δέχτηκα χυδαία επίθεση. Τα πρακτικά είναι στη διαθεση του καθένα», δήλωσε στον Alpha 989 ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης και κατήγγειλε ότι χρησιμοποιήθηκαν υβριστικές φράσεις προς το άτομό του.

Όπως είπε, όλα τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής έκαναν τις ερωτήσεις τους μέσα σε 20 λεπτά, ενώ η κ. Κωνσταντοπούλου ρωτούσε επί 15 λεπτά τον κ. Καπελέρη «αν είχε λάπτοπ και τι μάρκα ήτανι».

 Δεν υπάρχει καμία συμφωνία για ένα 20λεπτο ερωτήσεων, αντέτεινε μιλώντας στον ίδιο ραδιοσταθμό η Ζωή Κωνσταντοπούλου και κατήγγειλε ότι στις 11:30 διεκόπη βιαίως η διαδικασία των ερωτήσεων.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης και ο κ. Ρήγας που διέκοψαν την υπόθεση, πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, είπε και καταλόγισε στον πρόεδρο της Προανακριτικής ότι έχει καταφέρει να μην εξετάζονται οι ουσιώδεις μάρτυρες.

Όσο για το φραστικό επεισόδιο που είχε με τον κ. Μαρκογιαννάκη και την κατηγορία ότι υπήρξαν υβριστικές φράσεις προς το πρόσωπό του, υποστήριξε: «Εγώ δεν έχω βρίσει ποτέ κανένα, είναι γνωστό... εγώ έχω δεχτεί χυδαιότατες ύβρεις».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ