2013-03-14 11:08:03
Φωτογραφία για Όταν ο Κεφαλογιάννης δοκίμασε τις αντοχές του Μαξίμου
Έτοιμο να δείξει στον Μανώλη Κεφαλογιάννη την πόρτα της εξόδου ήταν το Μέγαρο Μαξίμου για την πρωτοβουλία του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας να καταψηφίσει το εισαγγελικό αίτημα για να αρθεί η ασυλία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Ηλία Κασιδιάρη και να αγνοήσει την κομματική γραμμή της ΝΔ. Η στάση του κ. Κεφαλογιάννη προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, αλλά και ιδιαίτερα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, καθώς λίγο νωρίτερα ο ίδιος μιλώντας στη νεολαία της ΟΝΝΕΔ καταδίκαζε τα άκρα.

Εκτός από τον κ. Κεφαλογιάννη αρνητική ψήφο έδωσαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης και ο βουλευτής Βοιωτίας Γιάννης Καράμπελας, ενώ ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κρεμαστινό ψήφισε «παρών.

Έπειτα από παραίνεση του Μεγάρου Μαξίμου, κλήθηκαν οι τρεις πρώτοι βουλευτές να δώσουν εξηγήσεις για την στάση τους. Οι κ.κ. Ιωαννίδης και Καράμπελας δικαιολογήθηκαν, κάνοντας λόγο ο μεν πρώτος για «παραδρομή» και δηλώνοντας ότι είχε πρόθεση να ψηφίσει «ναι», ο δε δεύτερος αναγνωρίζοντας το λάθος του και ζήτησε συγγνώμη
. Η στάση , όμως, του κ. Κεφαλογιάννη προκάλεσε ακόμη πιο έντονο εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Κεφαλογιάννης υποστήριξε ότι επέλεξε την αρνητική ψήφο για να δώσει στον κ. Κασιδιάρη «την ευκαιρία να ζητήσει συγγνώμη μέσα στη Βουλή, κάτι που δεν έκανε εδώ και μήνες».

Επίσης ανέφερε ότι «αν η ψήφος του παρεξηγείται ως άφεση αμαρτιών, τότε ασφαλώς και δεν είναι». Ερωτηθείςγια την παραβίαση της κομματικής γραμμής και αα αυτό είναι επιτρεπτό από τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, επικαλέστηκε το ρόλο του βουλευτή και το δικαίωμα της κατά συνείδηση ψήφου. Ενώ ερωτηθείς αν ήταν συνειδητή η στάση του απάντησε ότι «συνειδητή είναι η πράξη καταδίκης της βίας από τα άκρα». Και δεν σταμάτησε εκεί, αφού ζήτησε από τους

δημοσιογράφους να ερμηνεύσουν όπως θέλουν τη δήλωσή του, αλλά να δημοσιεύσουν… καλή φωτογραφία με το πρόσωπό του.

Ο κ. Κρεμαστινός έσπευσε να δικαιολογήσει τη στάση του, λέγοντας ότι πήγε στη Βουλή προς το τέλος της ψηφοφορίας και επέλεξε αυτή την ψήφο, επειδή δεν είχε γνώση των αδικημάτων που βάρυναν τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

sofokleousin.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ