2013-03-14 10:02:05
Φωτογραφία για ΑΤΕΙΘ: Ανησυχία για την υγεία των φοιτητών που κάνουν απεργία πείνας
Την ανησυχία τους για την έκβαση της υγείας των φοιτητών, που διανύουν την 5η ημέρα απεργίας πείνας έξω από το κτίριο του Τμήματος Τεχνολογίας Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στα Μουδανιά, εκφράζουν οι καθηγητές και ειδικό τεχνικό προσωπικό του ιδρύματος ζητώντας την απόσυρση του σχεδίου «Αθηνά».

Εκπρόσωποι του Ενιαίου Συλλόγου Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Σ.Ε.Π) του ΑΤΕΙΘ και του Ειδικού Τεχνικού Προσωπικού συναντήθηκαν χτες, Τρίτη, με καθηγητές του παραρτήματος των Μουδανιών και δήλωσαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στον αγώνα των οκτώ φοιτητών, οι οποίοι διανύουν την 5η ημέρα απεργίας πείνας. Οι φοιτητές αγωνίζονται ενάντια στην κατάργηση του Τμήματος και την άμεση μεταφορά του στο ΤΕΙ Μεσολογγίου, καθώς, όπως λένε, δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αντεπεξέλθουν στα έξοδα μετακίνησης και διαμονής. Βασικό τους αίτημα είναι η υπαγωγή τους στις μεταβατικές διατάξεις, ώστε να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στον τόπο που τις ξεκίνησαν. «Το 95% των φοιτητών θα αναγκαστούν να διακόψουν τις σπουδές, καθώς δεν μπορούν να μετακομίσουν στο Μεσολόγγι για οικονομικούς λόγους», δήλωσε φοιτητής του Τμήματος.


Μη αναστρέψιμες επιπτώσεις

«Ανησυχούμε ιδιαίτερα για την έκβαση της υγείας τους και απαιτούμε από την πολιτεία να άρει την απόφαση της και να μην εξαναγκάζει νέους ανθρώπους σε ύστατες μορφές αγώνα με μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στην υγεία τους», σημειώνουν, σε κοινή ανακοίνωσή τους, τα διοικητικά συμβούλια του ΕΣΕΠ, του Ε.Τ.Π. του ΑΤΕΙΘ, καθηγητών και των φοιτητών του παραρτήματος των Μουδανιών.

«Θεωρούμε ότι το γνωστικό αντικείμενο του Τμήματος Τεχνολογίας Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών είναι ένα σύγχρονο επιστημονικό αντικείμενο του πρωτογενούς τομέα, το οποίο εστιάζεται στην προστασία και αξιοποίηση του υδάτινου περιβάλλοντος της Βόρειας Ελλάδας (περιβάλλον, αλιεία, οστρακοκαλλιέργειες, μεταποίηση, αλιευτικός τουρισμός, κ.ά)», υπογραμμίζουν στην ίδια ανακοίνωση υποστηρίζοντας πως η κατάργηση του Τμήματος χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια, αγνοεί τη θετική εξωτερική αξιολόγησή του από την ίδια την πολιτεία, αποκόπτει τον «ομφάλιο λώρο» των φοιτητών και των αποφοίτων από αυτό και αποστερεί τη Βόρεια Ελλάδα από τις προσφερόμενες εκπαιδευτικές και ερευνητικές υπηρεσίες του.

«Πιστεύουμε ότι η προτεινόμενη κατάργηση-μετακίνηση του Τμήματος Τεχνολογίας Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών, καθώς και οι καταργήσεις, συγχωνεύσεις, μετακινήσεις των άλλων Τμημάτων του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης οδηγούν ένα ανταγωνιστικό και υψηλού επιπέδου Ίδρυμα σε συρρίκνωση και κλείσιμο», τονίζουν καθηγητές, φοιτητές και ειδικό τεχνικό προσωπικό προβάλλοντας ως μοναδική λύση στο σημερινό αδιέξοδο την απόσυρση του σχεδίου «Αθηνά».

agelioforos.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ες Απρίλιον...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ες Απρίλιον...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ