2013-03-13 08:38:35
Φωτογραφία για Σενάριο βίαιης προσαγωγής των συγγενών του Παπακωνσταντίνου
ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ακόμη και τη βίαιη προσαγωγή των συγγενών του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, εξετάζουν τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, που συνεδριάζουν από το απόγευμα για να εξετάσουν τα επόμενα βήματα μετά την κατάθεση εκ μέρους τους γραπτών υπομνημάτων.

Οπως δηλώνουν τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής, σε κάθε περίπτωση θα περιμένουν πρώτα να λάβουν το πόρισμα του ΣΔΟΕ με όλα τα αναλυτικά στοιχεία από το άνοιγμα των λογαριασμών των τεσσάρων στενών συγγενών του πρώην υπουργού. Αφού το εξετάσουν (το πόρισμα) θα κρίνουν αν πρέπει να τους καλέσουν ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής για να τοποθετηθούν επί του πορίσματος.

Αν ωστόσο αρνηθούν, τότε τα μέλη της Προανακριτικής θα εξετάσουν αν πρέπει να ζητήσουν την έκδοση εισαγγελικού πορίσματος προκειμένου να προσαχθούν οι συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου ακόμα και βιαίως.


Σημειώνεται ότι με τα υπομνήματά τους προς την Προανακριτική Επιτροπή, οι δύο εξαδέλφες του κ.Παπακωνσταντίνου και οι σύζυγοί τους, χαρακτηρίζουν αβάσιμες τις υποψίες που τους βαραίνουν για τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Κάνουν λόγο για ατυχείς συμπτώσεις, υποστηρίζουν ότι οι επίμαχοι λογαριασμοί τους υπερκαλύπτονται και εξηγούν ότι δεν θα παρουσιαστούν ενώπιον των μελών της Επιτροπής, καθώς έχουν, ήδη, καταθέσει ως ύποπτοι στους οικονομικούς εισαγγελείς και κάθε απάντησή τους δυνατόν να δώσει λαβή κατηγορίας εναντίον τους.
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ