2013-03-12 13:41:25
Φωτογραφία για Πώς ο Έλληνας μετανάστης έσωσε τρεις Τούρκους σε πυρκαγιά
Μπήκε στο φλεγόμενο σπίτι, ρισκάροντας τη ζωή του, για να σώσει μια Τουρκάλα γιαγιά και τα δύο εγγόνια της, ο Έλληνας μετανάστης στη Γερμανία Χρήστος Κύρογλου Τον τίτλο «Ο Ελληνας ήρωας» έδωσε η «Hürriyet» στο πρωτοσέλιδο της ηλεκτρονικής της έκδοσης για τον Χρήστο Κύρογλου. O Ελληνας μετανάστης με αυταπάρνηση και αυτοθυσία έπεσε στις φλόγες και έσωσε τρεις Τούρκους, επίσης μετανάστες.

Ο Κύρογλου είναι υπεύθυνος του νυχτερινού κέντρου Club Merlin που βρίσκεται στην πίσω μεριά της πολυκατοικίας η οποία τυλίχτηκε στις φλόγες. Πρώτα έσπευσε να ειδοποιήσει την Πυροσβεστική και στη συνέχεια μπήκε στο φλεγόμενο σπίτι - ρισκάροντας τη ζωή του. Εσπασε την πόρτα και έτσι βγήκε έξω η μητέρα των παιδιών η οποία επέστρεψε για να σώσει το μωρό της, ηλικίας 6 ετών, και βρήκε τραγικό θάνατο από ασφυξία. Ο Κύρογλου κατάφερε να σώσει την γιαγιά, και δύο παιδιά της οικογένειας.

Δεν το σκέφτηκε καθόλου, εξήγησε, να ριχτεί με κίνδυνο και της δικής του ζωής στη μάχη με τις φλόγες
. «Δεν είναι λογικό αυτό που συμβαίνει σήμερα, που γίνεται της τρελής με κανάλια και δημοσιογράφους, Γερμανούς, Ελληνες και Τούρκους. Και αυτό γιατί για εμένα δεν έχει καμία σημασία ποια εθνικότητα είχαν οι άνθρωποι αυτοί που έσωσα ή αυτοί που δυστυχώς κάηκαν. Θα βοηθούσα όποιον κι αν κινδύνευε. Είναι παράξενο να ενδιαφέρονται τόσο πολλοί για κάτι που το έκανα εντελώς αυθόρμητα, από την καρδιά μου. Μερικές φορές, άλλωστε, κάνεις πράγματα ενστικτωδώς», ανέφερε στα «ΝΕΑ» ο Χρήστος Κύρογλου.

Η φονική πυρκαγιά ξέσπασε σε πολυκατοικία της συνοικίας Μπάκνανγκ στη Στουτγάρδη. Από την φωτιά, που κατέκαψε τον δεύτερο όροφο του κτιρίου, κάηκαν ζωντανοί οκτώ άνθρωποι, εκ των οποίων τα επτά ήταν παιδιά.
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ