2013-03-11 14:34:18
Φωτογραφία για Βρέθηκε νεκρή φάλαινα που είχε καταπιεί 17 κιλά πλαστικού
Μία φάλαινα φυσητήρας (Physeter macrocephalus) που εξώκειλε στις νότιες ακτές της Ισπανίας, είχε καταπιεί 17 κιλά πλαστικού, σύμφωνα με τη Guardian. 

Οι επιστήμονες δήλωσαν έκπληκτοι με το πόρισμα της εξέτασης που έδειξε ότι το θαλάσσιο θηλαστικό, βάρους 4,5 τόνων, είχε καταπιεί 59 κομμάτια πλαστικού, που είχαν πεταχτεί στη θάλασσα από αγρότες-ιδιοκτήτες θερμοκηπίων, όπου παράγονται ντομάτες και άλλα λαχανικά. 

Τα πλαστικά κομμάτια προκάλεσαν το θάνατο του ζώου καθώς είχαν κολλήσει στο στομάχι του, όπως ανέφεραν ερευνητές του ερευνητικού κέντρου Doñana στην Ανδαλουσία. Ανάμεσα στα ευρήματα, οι επιστήμονες εντόπισαν πλαστικές σακούλες, εννιά μέτρα σχοινιού, δύο γλάστρες, ένα πλαστικό δοχείο ψεκασμού, καθώς και δύο λάστιχα ποτίσματος. 

Τα θερμοκήπια παράγουν ετησίως 2,4 τόνους πλαστικών απορριμάτων. Το μεγαλύτερο μέρος του πλαστικού καταλήγει σε κέντρα επεξεργασίας, αλλά οι περιβαλλοντολόγοι καταγγέλλουν ότι υπάρχουν περιπτώσεις που οι αγρότες προτιμούν την «εύκολη», αλλά άκρως επικίνδυνη λύση.
mylady.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ