2013-03-11 12:56:04
Φωτογραφία για Ρεφλεξολόγος στο δυναμικό των εθελοντών ιατρών των Δημοτικών Ιατρείων Ηρακλείου Αττικής
Από την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013 οι δημότες Ηρακλείου Αττικής θα έχουν τη δυνατότητα μέσω των δημοτικών ιατρείων να απευθύνονται στον ρεφλεξολόγο Νίκο Βασμουλάκη.

Ο κύριος Βασμουλάκης θα δέχεται κατόπιν ραντεβού κάθε Δευτέρα και Παρασκευή κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 210 2794340.

Σχετικά με τη Ρεφλεξολογία ο Νίκος Βασμουλάκης γράφει :

Η ρεφλεξολογία είναι η επιστήμη που παραδέχεται την ύπαρξη των υποδόριων (κάτω από την επιδερμίδα) αντανακλαστικών – αυτοθεραπευτικών σημείων στο σώμα μας. Τα αντανακλαστικά σημεία διαθέτουν την ικανότητα να απαντούν σε πλήθος παθήσεων που καταβάλουν τον ανθρώπινο οργανισμό. Ετυμολογικά ο σύνθετος όρος ρεφλεξολογία προέρχεται από το λατινικό reflex που σημαίνει αντανάκλαση και την κατάληξη –ολογία.

Όταν ο εγκέφαλος αναγνωρίσει μια πάθηση στον οργανισμό π.χ. αυχενικό σύνδρομο, τότε σε συγκεκριμένες περιοχές, ξεκινά τη δημιουργία των αντανακλαστικών σημείων τα οποία όταν με τους κατάλληλους χειρισμούς (πιέσεις) διεγερθούν, δίνουν -μέσω του νευρικού συστήματος- την εντολή στον εγκέφαλο να ξεκινήσει τη διαδικασία της αυτοϊασης. Η πίεση επί των αντανακλαστικών σημείων κατά τη διάρκεια της συνεδρίας προκαλεί αίσθηση μέτριας έντασης πόνου στον θεραπευόμενο και χαρακτηρίζεται ως απολύτως φυσιολογική.


Όσο μεγαλύτερη παρουσιάζεται η πάθηση τόσο αντιστοίχως μεγαλύτερη είναι η επιφάνεια που καταλαμβάνουν τα αντανακλαστικά σημεία, σε γενικές γραμμές θα λέγαμε ότι υπάρχει μια σχέση "συγκοινωνούντων δοχείων" μεταξύ βλάβης και σημείων.

Τα αντανακλαστικά σημεία βρίσκονται σε ολόκληρο τον οργανισμό χωρίς να περιορίζονται σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως πέλματα ή παλάμες.

Ειδικότερα τα ανακλαστικά σημεία που συναντάμε στα πόδια παρέχουν στο ρεφλεξολόγο πολύ μεγάλη ευχέρεια χειρισμών ενώ παράλληλα παρέχουν ισχυρή και άμεση αυτοθεραπευτική δράση στον ασθενή.

Η ρεφλεξολογία δίνει λύσεις σε όλες τις χρόνιες μυοσκελετικές παθήσεις (αυχενικό, ισχιαλγία, χονδροπάθεια, τενοντίτιδα, περιαρθρίτιδα, επικονδυλίτιδα, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα), σε ορμονολογικές παθήσεις (υπο-υπερθυρεοειδισμός, όζοι θυρεοειδούς, παθήσεις παγκρέατος, νεφροπάθειες, προβλήματα έμμηνου κύκλου, πολυκυστικές ωοθήκες, προστατίτιδα), σε ζητήματα πεπτικού συστήματος (γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, έλκος στομάχου, σπαστική κολίτιδα, αιμορροΐδες), στην κίρρωση ήπατος, σε ζητήματα καρδιοαναπνευστικού συστήματος (χαλάρωση μιτροειδούς βαλβίδας, κύστες στους πνεύμονες) καθώς και σε εγκεφαλικά επεισόδια.

Η αποτελεσματικότητα της ρεφλεξολογικής δράσης γίνεται άμεσα αντιληπτή, ο ασθενής μπορεί να διαπιστώσει πολύ ικανοποιητικά σημάδια ύφεσης από την πρώτη συνεδρία. Για παράδειγμα οι πόνοι ενός αυχενικού συνδρόμου υποχωρούν και η συστροφή του αυχένα γίνεται με πολύ μεγαλύτερη ευχέρεια μετά τη λήξη της πρώτης συνεδρίας. Σε κάποιες –ελάχιστες- περιπτώσεις που η πάθηση είναι πολύ ισχυρή ή χρόνια υπάρχει το ενδεχόμενο να απαιτηθεί και δεύτερη συνεδρία προκειμένου να καταστεί δυνατή η θεραπευτική δράση της ρεφλεξολογίας.

Η ρεφλεξολογία μπορεί να δράσει αυτόνομα, χωρίς να απαιτείται καμιά άλλη συμπληρωματική θεραπευτική μέθοδος αλλά και συμπληρωματικά, όπως για παράδειγμα σε μια φαρμακευτική ιατρική αγωγή.

Προκειμένου να ολοκληρωθεί μια ρεφλεξολογική αγωγή απαιτούνται 10-12 συνεδρίες κατά μέσω όρο, με τη συχνότητα των συνεδριών να βρίσκεται σε εβδομαδιαία βάση στα αρχικά στάδια ενώ στη συνέχεια η επαναληψιμότητα είναι λιγότερο συχνή.

Επιπλέον από 28/03 ο αγγειοχειρουργός Ευάγγελος Νικολόπουλος θα πραγματοποιήσει τους πρώτους ελέγχους περιφερικής αγγειοπάθειας. Ο έλεγχος είναι ιδιαίτερα σημαντικός για ασθενής με σακχαρώδη διαβήτη.

Οι ιατροί που ενδιαφέρονται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέσω των δημοτικών ιατρείων μπορούν να απευθύνονται στην Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Μαρία Γαλακτοπούλου-Σπετσιώτη, στα τηλέφωνα 2132000121.

Ειδικότητες Ιατρών και Επιστημόνων Υγείας

- Παθολόγος

- Καρδιολόγος

- Αγγειοχειρούργος

- Οφθαλμίατρος

- Οδοντίατρος

- Γυναικολόγος

- Κυτταρολόγος

- Παιδίατρος

- Ψυχολόγος

- Σ. Ψυχοθεραπευτής

- Ογκολόγος

- Ορθοπεδικός

- Νοσηλεύτρια - Λειτουργός δημόσιας Υγείας

Ποιοι δικαιούνται τις παροχές των δημοτικών ιατρείων

- Κάτοικοι και δημότες

- Οικονομικά ασθενέστεροι, προηγούνται οι ανασφάλιστοι

Οι ανασφάλιστοι θα πρέπει να προσκομίσουν φωτοτυπία του βιβλιάριου υγείας που έχει λήξει

Οι προνοιακοί θα πρέπει να έχουν βιβλιάριο πρόνοιας

Οι οικονομικά αδύναμοι πολίτες θα πρέπει να προσκομίσουν την φορολογική τους δήλωση, κάρτα ανεργίας, βιβλιάριο απορίας

- Χρόνιοι πάσχοντες

Βιβλιάριο υγείας

Παρέχονται

- Βεβαιώσεις από το οφθαλμολογικό τμήμα για παιδιά του δημοτικού για την εγγραφή τους στο σχολείο

- Βεβαιώσεις από καρδιολόγο και παθολόγο για συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες (αφού οι ενδιαφερόμενοι έχουν πραγματοποιήσει Triplex καρδιάς)

Στόχος μας

Κάθε δυνατή προσπάθεια για ακόμη ποιοτικότερες και περισσότερες παροχές υγείας στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Εργαλεία μας

Η δύναμη και η θέληση για συνεχή επιστημονική ενημέρωση, δουλειά, αγάπη για το συνάνθρωπο, αισιοδοξία για καλύτερες μέρες στην υγεία, συνεργασία με όλους τους φορείς εντός και εκτός Δήμου, η διεπιστημονική συνεργασία Το Moto μας

Η συλλογικότητα μας οδηγεί στην επιτυχία

Δράσεις που υλοποιούνται από το Τμήμα Υγείας

- Πρόγραμμα μη φαρμακευτικής αντιμετώπισης της υπέρτασης, με επιστημονικές μεθόδους διαχείρισης του στρες σε προ-υπερτασικούς και υπερτασικούς, σε συνεργασία με την Ιατρική σχολή Αθηνών (Εθνικό και Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών)

- Εθελοντική Αιμοδοσία σε συνεργασία με το Σύλλογο Εργαζομένων ΔΗΑ και με το Νοσοκομείο Παίδων

Αγία Σοφία.

- Εθελοντική Αιμοδοσία με τις Σχολές ΟΑΕΔ.

- Προγράμματα Προληπτικού Ελέγχου στα σχολεία της πόλης μας σε συνεργασία με το τμήμα Κοινωνικής Ιατρικής του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού

- Διοργάνωση Αντικαρκινικού Εράνου σε συνεργασία με την Πανελλήνια Αντικαρκινική Εταιρεία.

- Συνεργασία με το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας Υγειών Πόλεων, οργανώνοντας προγράμματα προληπτικού ελέγχου (screening test)

- Τα Δημοτικά Ιατρεία αποτελούν παράτημα της ΜΚΟ Αποστολή για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για ανασφάλιστους πολίτες.

- Οδοντιατρικός έλεγχος

- Δωρεάν Test PAP

- Δωρεάν ψηλάφηση μαστού

- Συμβουλευτική ατόμου, ζεύγους και οικογένειας

- Συμβουλευτική χρόνιων πασχόντων και ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη

- Διοργάνωση επιστημονικών ημερίδων, εκδηλώσεων

- Παροχή Νοσηλευτικής φροντίδας

ΥΠΟΓΕΙΑ ΔΙΑΒΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟΥ ΗΣΑΠ

Πληροφορίες – Ραντεβού

Τηλ: 210 2794340

e-mail: [email protected]

Δευτέρα ως Παρασκευή 08.00 – 15.00
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ