2013-03-11 11:27:31
Φωτογραφία για «Χαράτσι» και το 2013 μέσω της ΔΕΗ ;
Ορατό είναι το ενδεχόμενο να παραμείνει σε ισχύ και το 2013 το έκτακτο τέλος ακινήτων, το οποίο πληρώνουν 5,5 εκατ. ιδιοκτήτες μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

 

Η τρόικα διαπιστώνει καθυστερήσεις στη θεσμοθέτηση του ενιαίου φόρου ακινήτων και ζητά από την κυβέρνηση να πάει και φέτος στα σίγουρα εισπράττοντας το «χαράτσι» ώστε να μη ρισκάρει έσοδα ύψους 3,2 δισ. ευρώ.

Το ζήτημα εξετάστηκε χθες κατά τη διάρκεια της σύσκεψης του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας.

Η ελληνική πλευρά, πάντως, καταβάλλει προσπάθεια να μεταπείσει την τρόικα, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι ο ενιαίος φόρος μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, αντικαθιστώντας το έκτακτο τέλος. Αλλωστε οι κυβερνητικοί εταίροι αντιδρούν στο ενδεχόμενο να παραμείνει και φέτος το «χαράτσι» στα ακίνητα.

Πιο αναλυτικά, οι εκπρόσωποι των δανειστών μας εμφανίστηκαν χθες προβληματισμένοι σχετικά με την επιβολή του νέου ενιαίου φόρου σε όλα τα ακίνητα, καθώς φοβούνται ότι η αποσύνδεση του φόρου από το σύστημα της ΔΕΗ και η είσπραξή του από τις Εφορίες ενδεχομένως να μην έφερνε στα δημόσια ταμεία τα προσδοκώμενα έσοδα.
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ