2013-03-11 10:20:09
Φωτογραφία για Δυτική Ελλάδα: Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για το σχέδιο Αθηνά - Μαζεύουν υπογραφές στο ΤΕΙ της Πάτρας - Δάκρυα στο Μεσολόγγι
Συνεχίζονται στην Αχαΐα και στη Δυτική Ελλάδα ευρύτερα οι διαμαρτυρίες και οι αντιδράσεις στο σχέδιο "Αθηνά", το οποίο επιφέρει καταργήσεις και μετακινήσεις τμημάτων ΤΕΙ.

Ήδη στην Πάτρα έχει ξεκινήσει η συγκέντρωση υπογγραφών μέσω διαδικτύου, για την παραμονή του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας της Σχολής Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Πάτρας., αλλά και για τη διατήρηση της εκπαίδευσης των κοινωνικών λειτουργών και του κράτους πρόνοιας.

Επιπλέον σήμερα, καθηγητές, φοιτητές, κάτοικοι της Ζακύνθου, ο αντιπεριφερειάρχης Δ. Μυλωνάς και οι Μητροπολίτες Ζακύνθου και Δωδώνης προχωρούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από τη Βουλή, για την κατάργηση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Υπενθυμίζεται ότι χθες σημειώθηκαν επεισόδια στο Μεσολόγγι, όταν πολίτες που διαμαρτύρονταν για το σχέδιο "Αθηνα' ζήτησαν να δουν τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά που βρισκόταν στο ξενπδοχείο "Θεοξένια".

Έγινε επιχείρηση φυγάδευσης του υπουργού και χρήση χημικών με αποτέλεσμα πολίτες να μεταφερθούν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Επιπλέον σπουδαστές της Σχολής Διοίκησης Οικονομίας του ΤΕΙ Πατρών οι οποίοι διαμαρτύρονται για το σχέδιο "Αθηνά", άνοιξαν χθες το απόγευμα τα διόδια της Γέφυρας "Χαρίλαος Τρικούπης".

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ