2013-03-11 10:10:23
Φωτογραφία για Επαφές Ν. Αναστασιάδη με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία
Η οικονομική κρίση και οι συζητήσεις της Κύπρου με την τρόικα για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης, το θέμα των υδρογονανθράκων αλλά και το Κυπριακό θα βρεθούν στο επίκεντρο των συνομιλιών... που θα έχει σήμερα ο νέος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας μας.

Ο κ. Αναστασιάδης βρίσκεται από χθες στην Ελλάδα, πραγματοποιώνοντας την πρώτη επίσημη επίσκεψή του μετά από την εκλογή του. Τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας υποδέχθηκαν στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτης Αβραμόπουλος.

Στις 12 το μεσημέρι ο κ. Αναστασιάδης θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ενώ στις 12.35 θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό και θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών.

Σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ ο κύπριος πρόεδρος αναφέρθηκε στην ατζέντα των συνομιλιών σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «σε αυτή τη χρονική συγκυρία χρειαζόμαστε τις εμπειρίες της Ελλάδας τόσο στη διαπραγμάτευση όσο και στην εφαρμογή του μνημονίου. Με τη σειρά μας θα προσφέρουμε στην Ελλάδα τις δικές μας εμπειρίες σε ζητήματα που είμαστε πιο προχωρημένοι, όπως στον τομέα των υδρογονανθράκων». Πρόσθεσε πως κατά την επίσκεψή του θα συζητηθεί και ο τρόπος συντονισμού των δύο κυβερνήσεων στο Κυπριακό. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ