2013-03-10 14:15:08
Φωτογραφία για ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΙΝΗΤΡΟ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
Οι ερυθρόλευκοι κάνουν ρεκόρ βαθμών σε πρωτάθλημα 16 ομάδων, αν κάνουν μόνο νίκες ή παραχωρήσουν το πολύ μια ισοπαλία στα έξι τελευταία ματς.

Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ το κίνητρο για τον Ολυμπιακό είναι ισχυρό, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε δημοσίευμά του το "sportday.gr". Οχι γιατί παραδοσιακά αυτοί οι αγώνες έχουν ιδιαιτερότητες, ακόμη κι αν οι «κιτρινόμαυροι» είναι στη χειρότερη κατάσταση της ιστορίας τους, αλλά γιατί οι ερυθρόλευκοι θέλουν να οριστικοποιήσουν με νίκη στο Καραϊσκάκη την κατάκτηση του τίτλου, ανήμερα μάλιστα των γενεθλίων του συλλόγου, που ιδρύθηκε στις 10 Μαρτίου 1925.

Και μετά τι; Στο Καραϊσκάκη υπάρχουν τα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό που επίσης έχουν ιδιαιτερότητες, έστω κι αν για τον Ολυμπιακό δεν θα έχουν και βαθμολογική σημασία. Κι όμως, επιπλέον κίνητρο θα υπάρχει. Διότι ναι μεν το μεγάλο ρεκόρ που κυνηγούσαν οι παίκτες του Ολυμπιακού, να πάρουν το πρωτάθλημα αήττητοι, κάτι που δεν έχουν κάνει στο παρελθόν, χάθηκε με την ήττα από τον Ατρόμητο, έχουν όμως άλλο ρεκόρ να κυνηγήσουν και δεν είναι άλλο από τους περισσότερους βαθμούς σε πρωτάθλημα 16 ομάδων και με τη συγκεκριμένη βαθμολόγηση (τρεις πόντοι η νίκη, ένας η ισοπαλία).


Η καλύτερη δική τους είναι αυτή της περιόδου 2000- 2001, όταν τερμάτισαν με 78 βαθμούς, με 25 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες. Το πλησίασε ο Παναθηναϊκός, όταν πήρε τον τίτλο το 2004 με 77 πόντους (ο Ολυμπιακός είχε φτάσει τους 75). Την προηγούμενη διετία οι ερυθρόλευκοι τερμάτισαν στους 73 βαθμούς και φέτος, έξι αγωνιστικές πριν από το τέλος, έχουν 63. Με το μάξιμουμ των βαθμών (18), θα φτάσουν τους 81, ωστόσο για να κάνουν το ρεκόρ, έχουν και το περιθώριο για μία απώλεια, μία ισοπαλία, ώστε να φτάσουν τους 79.

Ο Ολυμπιακός έχει τέσσερις αγώνες στο Καραϊσκάκη, με την ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ και τον Πανιώνιο την τελευταία αγωνιστική και ενδιάμεσα θα βγει δύο φορές εκτός λεκανοπεδίου για να αντιμετωπίσει δύο ομάδες που παλεύουν για την παραμονή -την Κέρκυρα και τον Πλατανιά. Το πρόγραμμα προσφέρεται για να κυνηγήσει αυτόν τον στόχο, έχοντας ένα επιπλέον κίνητρο μέχρι το φινάλε.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ