2013-03-09 21:51:13
Φωτογραφία για Ηρωική νίκη του ΠΑΟΚ με αντίπαλο τον Πλατανιά
Σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι ο ΠΑΟΚ πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 2-1 επί του Πλατανιά, αν και αγωνιζόταν για αρκετό διάστημα με εννέα παίκτες

Ενα ματς με μεγάλη ένταση, πολύ πάθος, πρωταγωνιστή τον Σαλπιγγίδη με δύο γκολ και-για πρώτη φορά στην καριέρα του-με απευθείας κόκκινη-και μεγάλο νικητή τον ΠΑΟΚ, έγινε στα Χανιά. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη επικράτησε με 1-2 παίζοντας με δέκα παίκτες από το 46΄  λόγω αποβολής του Σταφυλίδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα και με εννιά από το 77΄ λόγω της απευθείας κόκκινης στο Σαλπιγγίδη για χειρονομία στον επόπτη Ελευθερίου.

Δύο διαιτητικές αποφάσεις που κρίθηκαν... τραβηγμένες απο τους φιλοξενούμενους και προκάλεσαν τις έντονες διαμαρτυρίες τους. Παρόλα αυτά, ο ΠΑΟΚ, που είχε ισοφαριστεί με τυχερό γκολ του Τέτε πριν δώσει ξανά προβάδισμα στους φιλοξενούμενους ο Σαλπιγγίδης, είχε εξαιρετική τακτική συμπεριφορά, πολύ πιο αποτελεσματική άμυνα, με τον Κουμάλο να "δένει" με τον Σίλντενφελντ και σταθερότατο κάτω από το τέρμα τον Ιτάνζ.


Οι γηπεδούχοι είχαν σε μεγάλο διάστημα την πρβωτοβουλία των κινήσεων, αλλά σε ελάχιστες φάσεις μπόρεσαν να απειλήσουν τον ΠΑΟΚ που αν έπαιζε έντεκα εναντίον έντεκα θα είχε πολλές πιθανόητες να σκοράρει, καθώς Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης, Καμαρά και Ολίσε συνεργάζονταν πολύ καλά, μέχρι το σημείο που αγωνίζονταν όλοι μαζί.

Γήπεδο: Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων

Διαιτητής: Ιωάννης Δελφάκης

Πλατανιάς: (Αναστασιάδης): Λαζαρίδης, Αργυρόπουλος, Κανακούδης, Ποτουρίδης, Δημήτρης (62' Γιακουμάκης), Τέτε, Κάλαιτζιτς, Λαμπάρθε, Μιρτσέτα (46' Γκονζάλες), Μπέλιτς (72' Ονιέμα), Αναστασάκος

ΠΑΟΚ (Δώνης): Ιτάνζ, Σταφυλίδης, Σίλντενφελντ, Κουμάλο, Κωνσταντινίδης, Κάτσε, Λάζαρ, Καμαρά (80' Ετο), Ολίσε (51' Λίνο), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης (51' Φωτάκης)

Κίτρινες κάρτες:  Δημήτρης, Κανακούδης, Αναστασάκος, Σταφυλίδης

Κόκκινες κάρτες:  Σταφυλίδης (δεύτερη κίτρινη), Σαλπιγγίδης (απευθείας κόκκινη)

Σκόρερ:  Ιτάνζ 24' (αυτ.), Σαλπιγγίδης 3', 32

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε γκολ με το καλημέρα. Μόλις στο 3ο λεπτό ο Καμαρά εκτέλεσε κόρνερ, ακολούθησε σύγχυση στην περιοχή του Πλατανιά, η μπάλα έφτασε στον ξεμαρκάριστο Σαλπιγγίδη, ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να την σπρώξει στα δίχτυα και να ανοίξει το σκορ. Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό και στο 12' ο Αναστασάκος πέταξε στα σκουπίδια την ευκαιρία να βγει τετ α τετ με τον Ιτάνζ. Κι  αυτό γιατί νομίζοντας ότι είναι σε θέση οφσάιντ καθυστέρησε να κυνηγήσει την μπάλα μετά από κάθετη πάσα με αποτέλεσμα ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ να προλάβει και να απομακρύνει. Στο 16' ο Πλατανιάς έγινε και πάλι απειλητικός μετά από δυνατό σουτ του Ποτουρίδη που, όμως, βρήκε σε ετοιμότητα τον Ιτάνζ.

Λίγο μετά τις "προειδοποιητικές βολές ο Πλατανιάς ισοφάρισε. Στο 24' ο Τέτε σούταρε, η μπάλα αρχικά χτύπησε στο δοκάρι, στην συνέχεια στην πλάτη του Ιτάνζ και κατέληξε στα δίχτυα, σε μία άτυχη στιγμή για τον πορτιέρο του ΠΑΟΚ. Ο Καμαρά στο 30' έπιασε ωραίο φαλτσαριστό σουτ, αλλά ο Λαζαρίδης κατάφερε με υπερένταση να διώξει σε κόρνερ. Ο "Δικέφαλος" προηγήθηκε εκ νέου στο 32'. Ο Αθανασιάδης ξεχύθηκε στην αντεπίθεση, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Σαλπιγγίδη, ο οποίος σούταρε σε πρώτο χρόνο και μετά από λάθος του Λαζαρίδη χρίστηκε σκόρερ για δεύτερη φορά. Ακολούθησε στο 39' ένα άστοχο σουτ του Ποτουρίδη και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος.

Αντεξε με εννιά παίκτες ο ΠΑΟΚ

Λίγα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Σταφυλίδης και ο Γιώργος Δώνης προχώρησε άμεσα σε δύο αλλαγές αντικαθιστώντας τον Αθανασιάδη με τον Φωτάκη και τον Ολίσε με τον Λίνο. Την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο, πάντως, την έχασε ο ΠΑΟΚ. Στο 57' ο Σαλπιγγίδης σέντραρε, ο Σίλντενφελντ πλάσαρε στην κίνηση από απόσταση αναπνοής, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ. Το τέμπο του αγώνα στην συνέχεια έπεσε, αφού ο ΠΑΟΚ κοιτούσε πρωτίστως να μην απειληθεί και ο Πλατανιάς παρόλο που είχε την κατοχή μπάλας δεν δημιουργούσε κινδύνους.

Οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες μειώθηκαν στο ελάχιστο και ενδιαφέρον στο ματς έδωσε η αποβολή του Σαλπιγγίδη στο 76' για διαμαρτυρία μετά από υπόδειξη του βοηθού, μία απόφαση που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Ο Πλατανιάς έγινε επικίνδυνος μετά από αρκετή ώρα στο 79' με ένα σουτ του Αργυρόπουλου που πέρασε άουτ. Η Κρητική ομάδα πίεσε έως το τέλος του αγώνα, ο Γιακουμάκης στο 90' με κεφαλιά έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, αλλά ο ΠΑΟΚ άντεηε και κατέκτησε ακόμη μία νίκη στην προσπάθεια που κάνει για την κατάληψη της δεύτερης θέσης.

Το κλειδί

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης συνέχισε την εξαιρετική πορεία των τελευταίων αγώνων και με τα δύο γκολ που σημείωσε πήρε τον ΠΑΟΚ στην πλάτη του.

Η απογοήτευση

Ο Γιώργος Λαζαρίδης, αν και στην υπόλοιπη διάρκεια του αγώνα, είχε καλή παρουσία έκανε τραγικό λάθος στη φάση του δεύτερου γκολ του ΠΑΟΚ που έκρινε τελικά την αναμέτρηση.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ