2013-03-09 17:28:05
Φωτογραφία για Expert tips για τέλειο καθαρισμό προσώπου
Το ντεμακιγιάζ είναι το Α και το Ω της περιποίησης του προσώπου. Μάθε τα πάντα για σωστό καθαρισμό!

Ντεμακιγιάζ χωρίς «ταλαιπωρία»

Δεν λέμε, πολύ πρακτική η αδιάβροχη μάσκαρα, ειδικά όταν σε βρίσκει η βροχή στο δρόμο και δεν έχεις μια ομπρέλα πρόχειρη. Αλλά… παραείναι ανθεκτική για να τη χρησιμοποιείς καθημερινά με αποτέλεσμα η διαδικασία αφαίρεσής της να εξελίσσεται σε πραγματική μάχη. Επειδή δεν πρέπει να παραδίδεις τα όπλα και να κοιμάσαι  βαμμένη, αφού καθαρίσετε σχολαστικά τα μάτια με ένα προϊόν ντεμακιγιάζ, στη συνέχεια άπλωσε μια πλούσια κρέμα ματιών, που θα αποκαταστήσει την υγρασία. Αφού κάνεις ντεμακιγιάζ στα χείλη, αντίστοιχα, περιποιήσου τα με ένα lip balm. Και οι δύο αυτές περιοχές, καθώς έχουν λιγότερους σμηγματογόνους αδένες από το υπόλοιπο πρόσωπο, ξηραίνονται πιο εύκολα και ταλαιπωρούνται περισσότερο από τη διαδικασία της αφαίρεσης του μακιγιάζ.


Φέρσου τρυφερά

Την ώρα που κάνεις ντεμακιγιάζ στο πρόσωπό σου, μην τρίβεις έντονα την επιδερμίδα σου γύρω από τα μάτια: Σε αυτή την περιοχή είναι τρεις φορές πιο λεπτή και έχει λιγότερους σμηγματογόνους αδένες, χρειάζεται λοιπόν ειδική… μεταχείριση για να μην υποστεί φθορές.

Περιμένε λίγο

Όταν πρόκειται να κάνεις ντεμακιγιάζ ματιών, αφού μουσκέψεις το βαμβάκι με την ειδική λοσιόν ακούμπησε το για μερικά δευτερόλεπτα στο μάτι και μετά πέρασε το απαλά από μέσα προς τα έξω. Έτσι, το μακιγιάζ θα διαλυθεί και θα αφαιρεθεί ευκολότερα.

Χωρίς υπολείμματα

Σε περίπτωση που, παρά τις φιλότιμες προσπάθειές σου, έχουν μείνει υπολείμματα μακιγιάζ στα μάτια, αφαίρεσε τα προσεκτικά με μια μπατονέτα που θα έχεις βουτήξει σε ένα ειδικό καθαριστικό προϊόν

Αφαίρεσε κάθε ίχνος

Όσο πιο σχολαστική είσαι στον καθαρισμό της επιδερμίδας σου από το μακιγιάζ, τόσο το καλύτερο: Ακόμη κι όταν δεν θα διακρίνεις πλέον κανένα ίχνος make up στο πρόσωπό σου, πέρασε το για ακόμη μία φορά με τη λοσιόν καθαρισμού. Διαφορετικά, μπορεί να μείνουν υπολείμματα που θα φράξουν τους πόρους… ανοίγοντας το δρόμο για τα σπυράκια και τα μαύρα στίγματα.

Έκαστο στο είδος του

Μην κάνεις… εκπτώσεις στα προϊόντα ντεμακιγιάζ: Χρησιμοποίησε διαφορετικό για το πρόσωπο και διαφορετικό για τα μάτια. Οι λοσιόν ντεμακιγιάζ ματιών είναι οφθαλμολογικά ελεγμένες και ειδικά σχεδιασμένες να αφαιρούν και το πιο «επίμονο» μακιγιάζ από την περιοχή.

Βγάλε (το) δίσκο

Στο ντεμακιγιάζ με γαλάκτωμα και λοσιόν, χρησιμοποιήσε τους ειδικούς δίσκους καθαρισμού αντί για μπαλάκια από βαμβάκι: Οι πρώτοι καθαρίζουν γρηγορότερα και δεν αφήνουν υπολείμματα από βαμβάκι, καθώς έχουν μεγαλύτερη επιφάνεια και συνοχή.

Άννα-Μαρία Παπίρη

http://www.faysbook.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ