2013-03-09 07:11:04
Φωτογραφία για Οι... γκάφες του Στάινμπρουκ πλήττουν το SPD
Το ποσοστό των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Γερμανία, μειώθηκε ως και δύο μονάδες και η υποστήριξη προς το πρόσωπο του υποψηφίου του για την καγκελαρία έπεσε στο πιο χαμηλό επίπεδο των τελευταίων ετών μετά τις δηλώσεις του με τις οποίες χαρακτήρισε τον ηγέτη της ιταλικής δεξιάς Σίλβιο Μπερλουσκόνι και τον ηθοποιό και ιδρυτή ενός κινήματος διαμαρτυρίας Μπέπε Γκρίλο «κλόουν», σύμφωνα με δύο νέες δημοσκοπήσεις.

Δημοσκόπηση του Politbarometer για το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF τοποθετεί το ποσοστό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο 28%, μειωμένο δηλαδή κατά 2% και υπολειπόμενο κατά 13% εκείνου του κόμματος της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, της συντηρητικής Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU).

Άλλη δημοσκόπηση, του Infratest Dimap για το έτερο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο, το ARD, δείχνει ότι το ποσοστό του SPD έπεσε κατά μία μονάδα, στο 26%. Στο μεταξύ η υποστήριξη για τους συμμάχους του SPD, τους Πράσινους, αυξήθηκε στο 17%, το υψηλότερο ποσοστό που έχουν καταγράψει τα τελευταία 2½ χρόνια.


Ο Πέερ Στάινμπρουκ, ο υποψήφιος του SPD για την καγκελαρία, περιορίστηκε στο μηδέν σε μια κλίμακα από το -5 ως το +5 στην έρευνα του ZDF για τους κορυφαίους πολιτικούς στη Γερμανία. Πρόκειται για τη χειρότερή του επίδοση αφότου ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του.

Η Μέρκελ είναι στην πρώτη θέση με +2,2 ακολουθούμενη από τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με +1,4.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε αυτή την εβδομάδα, μετά το σάλο που ξέσπασε όταν ο Στάινμπρουκ αποκάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Μπερλουσκόνι και τον σόουμαν που έγινε πολιτικός Γκρίλο «κλόουν» έπειτα από τις θεαματικές επιδόσεις τους στις ιταλικές βουλευτικές εκλογές.

Σχεδόν το 71% όσων ερωτήθηκαν απάντησαν πως τα σχόλια του ηγέτη του SPD, που εξώθησαν τον πρόεδρο της δημοκρατίας της Ιταλίας να ακυρώσει ένα προγραμματισμένο δείπνο με τον Στάινμπρουκ, ήταν ανάρμοστα. Ενώ μόλις το 31% έκρινε ότι είναι ο καταλληλότερος υποψήφιος του SPD για την καγκελαρία, από 35% τον Ιανουάριο. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ