2013-03-08 20:25:04
Φωτογραφία για Κρυμμένος Θησαυρός: Τα θέματα του Δημάρχου, του προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Καρναβάλι Πάτρας και των χορηγών
Ανακοινώθηκαν σε ραδιοφωνική μετάδοση από την ΕΡΑ Πάτρας την Παρασκευή 8 Μαρτίου στις 4μμ τα θέματα του Δημάρχου Πατρέων, του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων-Καρναβάλι Πάτρας, των Χορηγών και της Ομάδας του 48ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού.

Παρόντες στο στούντιο της ΕΡΑ Πάτρας και στην εκπομπή του ραδιοφωνικού παραγωγού Σάκη Μπονέλη ήταν ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, o πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Καρναβάλι Πάτρας» Χάρης Καρκούλιας, o Υπεύθυνος Eπικοινωνίας της Αchaia Clauss, χορηγού του Πατρινού Καρναβαλιού 2013, Γιώργος Μαρόπουλος, η Οργανωτική Επιτροπή του 48ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού -πλήρωμα 159, αλλά και ο διευθυντής της ΕΡΑ Πάτρας Ανδρέας Αδαμόπουλος.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Θεμα 1o

Δεν είναι νόμιμος αλλά ούτε και πραγματικός . Είναι μόνιμος της Πάτρας και μονίμως μεταβάλλεται . Πόσος τελικά είναι ; Φέρτε μας το πιο πρόσφατο αποδεικτικό


Βαθμοί 10

Θέμα 2o

Αγαπητός ο Διευθυντής . «τάιστο τάιστο» κορόιδευαν οι Πατρινοί . Φέρτε σε φωτοτυπία αποσπάσμα εφημερίδας που περιγράφονται τα εγκαίνια .

Βαθμοί 10

ΘΕΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

Ταξιδέψτε στη μακρινή χώρα της ονειροφαντασίας. Η βασίλισσα της χώρας είναι άρρωστη. Χάθηκε η ελπίδα των ανθρώπων και πλέον τα όνειρα τους δεν έχουν χρώματα. Πλάσματα περίεργα ζητούν βοήθεια. Μόνο μια παιδική ψυχή μπορεί να βοηθήσει τη βασίλισσα και να ξαναφέρει την ελπίδα στους ανθρώπους! Βρείτε το παιδί μέσα σας και συναντήστε τα πλάσματα της ονειροφαντασίας, για να σας πουν πως θα βοηθήσετε τη βασίλισσα. Βρείτε και φέρτε το μαγικό αντικείμενο και δώστε τέλος στην ιστορία του ψυχογιου Βαθμοί 10

ΘΕΜΑΤΑ ΧΟΡΗΓΩΝ

Θέμα 1o

Ανεκπλήρωτος έρωτας, μεγάλος Ποια είναι η συνταγή του;

Τη θέλουμε σε φωτογραφία, με 2 άτομα από το πλήρωμά σας.

Προσοχή την αυθεντική...

Λίγος καθαρός αέρας από τις 11.00 έως 17.00 θα σας βοηθήσει...

Βαθμοί 10

Θεμα 2o

« Η Λερναία Ύδρα είχε 7, αυτή έχει 2. Για να τη βρείτε, στηθείτε στο ρολόι και κοιτάξτε ψηλά. Ακολουθείστε τη στοά. Σας περιμένει! Ανακαλύψτε και τις 38 που σας οδηγούν να κατακτήσετε την κορυφή και φωτογραφηθείτε μαζί τους!»

(Η φωτογραφία θα μπει στη σακούλα σας.)

Βαθμοί 10

Θέμα 3o

36 χρόνια... δίνουμε χρώμα στη ζωή σας Το όνομά μας βρήκαμε πριν απο 16 χρόνια ενώ εσκεμμένα αφήσαμε το μπορντώ λίγο να στάξει....

Πόσες σταγόνες?

Βαθμοί 10

Θέμα 4o

"...Βρίσκομαι στην Ελλάδα από το 1963. Είμαι ξανθιά. Με νομίζουν ξένη, αλλά δεν είμαι. Από το 1965 φτιάχνομαι στην Ελλάδα,

με ελληνικά υλικά, από Έλληνες, όχι μακριά από την πόλη μας. Έχω και 19 αδερφές. Το σπίτι μας ήταν από φυσικό υλικό μέχρι το 1978. Μετά μας άλλαξαν σπίτι.

Εκσυγχρονιστήκαμε. Βρείτε εμένα και τις 19 αδερφές μου φυλαγμένες μέσα στο παλιό μας σπίτι. Από κάθε πλήρωμα 3 μέλη σας

φωτογραφηθείτε με μένα και όλες τις αδερφές μου που θα σας περιμένουμε μέσα στο παλιό μας σπίτι... Αλλά εκεί χωράμε μόνο εγώ με τις αδερφές μου.

Για να σας βοηθήσω, εκτίθεμαι στην πόλη μας μαζί με άλλους και με άλλες... Όχι ίδιους... αλλά το ίδιο χαρούμενους..."

Βαθμοί 10

48ος ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΣΑΚΟΥΛΑΣ 08/03/2013

Θέμα 1ο

Ο Νίκος, Έλληνας ποιητής, έγραψε στίχους για έναν Γάλλο συνάδελφο και συνονόματό του. Κι από έναν συνθέτη , έγιναν τραγούδι.

Για ποιους μιλάμε;

Βαθμοί 20

Θέμα 2ο

Γεννήθηκε τη δεκαετία του '50, υπάλληλος της ΕΡΤ. Το όνομά του συνδέθηκε με τον πολιτισμό. Ταξίδεψε μέχρι την Ιαπωνία, διαφημίζοντας την πόλη μας.

Ποιος;

Βαθμοί 20

Θέμα 3ο

Φέρτε μας ένα μυθιστόρημα ,στην 48η σελίδα του οποίου να υπάρχει η λέξη κομφετί και η λέξη σερπαντίνα !

Βαθμοί 20

Σε περίπτωση που βρείτε μόνο μία από τις 2 λέξεις , βαθμοί 10 .

Θέμα 4ο

Ένα καρναβαλικό θαύμα ίσως σας βοηθήσει να λύσετε τον γρίφο!

Αν το όνειρο ,το αεράκι και η μαγεία είναι αδέλφια...και η έμπνευση αδελφή της φαντασίας...τότε ποια βάφτισε το μεγαλείο?

Βαθμοί 20

Θέμα 5ο

Προσποιήθηκε ότι ήταν η ρωσίδα πριγκίπισσα Γιοβάνα Αλεξεγεβνα Ιβανιβνα Αλεξαντροβνα, προκειμένου να εκμεταλλευτεί τον έρωτα του Ωνάση.

Ποια ήταν και που γεννήθηκε.

Βαθμοί 20

Θέμα 6ο

Γεννήθηκε στη Γερμανία το 1981 . Πατέρας Γερμανός , μάνα Γαλλίδα . Κορυφαίος αθλητής στο είδος του , κατέκτησε πολλά χρυσά μετάλλια σε αγώνες . Απέκτησε 527 παιδιά με πολλές διακρίσεις σε ολυμπιακούς αγώνες , grand prix, διαγωνισμούς ομορφιάς και Μουντιάλ .Σύσσωμη η εθνική γερμανική ομάδα στο άθλημα του , στους ολυμπιακούς αγώνες του 2012 ήταν παιδιά του . Πέθανε το 2002 σε ηλικία μόλις 20 ετών.

Ποιος ;

Βαθμοί 20

Θέμα 7ο

Όταν ο …φοίνικας ερωτεύτηκε …έγινε το νούμερο 48 . Όταν ονειρεύτηκε …ποια χρονιά ήταν ;

Βαθμοί 20

Θέμα 8ο

Φέρτε μας μία ταυτότητα της Ελληνικής Πολιτείας

Βαθμοί 30

Θέμα 9ο

Μήτε Ιωαννούπολη , μηδέ Ανδρεούπολη . Ποια ; Ποιος ;

Βαθμοί 20

Θέμα 10ο

Με την βοήθεια του ημερολογίου της Μάλτας ,μπορείς να τους βρεις και να πανηγυρίσεις μαζί τους! Και τι έγινε αν δεν σου κάτσει καλά το τζόκερ μέσα στο καρναβάλι? Τίποτα!

Ποιοί οι πρωταγωνιστές ?

Πότε ακριβώς?

Βαθμοί 20

Θέμα 11ο

Το ΔΝΤ μπήκε στη ζωή μας πριν 3 χρόνια . Δεν ήταν όμως η πρώτη φορά . Την προηγούμενη φορά που είχε έρθει ,έμεινε για 81 χρόνια και είχε άλλο όνομα . Οι Έλληνες πλήρωναν εισφορά σε αυτό μέσω επίσημων υδατογραφημένων εγγράφων . Φέρτε μας ένα .

Βαθμοί 30

Θέμα 12ο

Θα 'θελες να μας γνωρίσεις

όλους μας να μας ρωτήσεις

αν είμαστε τρελοί ή αν είμαστε θεοί!

Να σου πούμε εμείς τρελοί,

έτσι για να μπερδευτείς,

ραδιοφωνικά και δυνατά

μήπως και ξεμπερδευτείς!

Με αγάπη,

Σουλεϊμάν,Τοπούρα,Καντίθ,Μισόνι,Φαντίνα,Μάντια και Λεό...

Βάλτε ένα σακκούλι στη σακκούλα σας

Βαθμοί 30

Θέμα 13ο

Βαθμοί 20

Θέμα 14ο

Σάββατο κι απόβραδο και ασετυλίνη στην Αριστοτέλους που γερνάς. Φέρτε μας αυτό που διψάει… Θα μπορείτε να το πάρετε αύριο από τις 10 π.μ. μέχρι τις 12 μ.μ. μόνο!

Βαθμοί 20

Θέμα 15ο

Ξεκίνησαν μακάβρια, αλλά εξελίχθηκαν ευχάριστα και απλώθηκαν σαν πλημμύρα. Φέρτε μας κάτι που δημιούργησαν στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας

Βαθμοί 30

Θέμα 16ο

Ταξίδεψε στο φεγγάρι κι έμεινε εκεί μαζί με πολλούς μεγάλους.

Φέρτε μας ένα αντίγραφο αποδεικτικού φοιτήσεως του σε σχολείο της πόλης μας.

Βαθμοί 20

Θέμα 17ο

Το 28 στο 36, το 27 στο 26 και το 38 στο 16. Φέρτε μας αυτό που ξεκινάει από το 48.

Βαθμοί 20
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ