2013-03-08 18:00:09
Φωτογραφία για Οι εργοστασιακοί αναβάτες της ομάδας Enduro της KΤΜ είναι Ready To Race το 2013!
Η Εργοστασιακή Ομάδα Enduro της KTM ξεκινά την σαιζόν του 2013 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Enduro σε κορυφαία φόρμα και αποφασισμένη να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε την περασμένη σαιζόν που έφερε δύο Παγκόσμιους Τίτλους: Ε1 με το Γάλλο Antoine Meo και στην Ε3 με τον συμπατριώτη του Christophe Nambotin.

KTM Enduro Factory Racing 1

Όμως το αφεντικό της ομάδας Fabio Farioli, γνωρίζει ότι η πρόκληση για να μείνει κανείς στην κορυφή, δεν είναι ποτέ εύκολη. “Το 2012 ήταν μια καταπληκτική χρονιά για εμάς” δήλωσε. “Τώρα αυτό που πρέπει να κάνουμε για να έχουμε επιτυχία το 2013 είναι να δουλέψουμε σκληρά, να χρησιμοποιήσουμε τα καλύτερα υλικά, να παρέχουμε την καλύτερη υποστήριξη σε όλους όσους συμμετέχουν και πάντα να πιέζουμε σκληρά.”

KTM Enduro Factory Racing Meo Guerrero

Η ομάδα μπαίνει στη σαιζόν με πέντε κορυφαίους αναβάτες σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Enduro World Championship. Στην Ε1, ο Antoine Meo και ο Ισπανός Cristobal Guerrero, που ήταν δεύτερος στην Ε2 την περασμένη χρονιά, θα οδηγεί ένα KTM 250 EXC-F προβάλλοντας ισχυρό ανταγωνισμό στον ομόσταυλο του Antoine Meo.


Ο Meo θα μπει στη μάχη για να αποδείξει ότι είναι ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς της κατηγορίας, αφού το 2012 πήρε 13 νίκες και δύο δεύτερες θέσεις! Ο Guerrero θα έχει μικρό μειονέκτημα στους πρώτους γύρους καθώς ακόμη βρίσκεται στην περίοδο της αποθεραπείας από τον τραυματισμό του στον ώμο που τελικά χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση. Παρ’ όλα αυτά θα έχει ως στόχο να φτάσει γρήγορα στο κορυφαίο επίπεδο ώστε να μαζέψει όσους περισσότερους βαθμούς μπορεί από τους πρώτους αγώνες και στη συνέχεια θα βάλει ως στόχο του το βάθρο.

KTM Enduro Factory Racing Cervantes Aubert

Η εργοστασιακή ομάδα καλωσορίζει και πάλι τον Ισπανό Ivan Cervantes που θα είναι μαζί με τον Γάλλο Johnny Aubert στην Ε2. Ο Cervantes επιστρέφει στην γνωστή του ομάδα μετά από δύο χρόνια απουσίας, με μια ομάδα με βάση την Ισπανία και είναι ευτυχής που θα οδηγεί και πάλι μια μοτοσυκλέτα της KTM. “Η επιστροφή μου στην KTM μου δίνει ένα εξαιρετικό συναίσθημα. Για εννιά χρόνια αγωνίστηκα για αυτή την ομάδα και καταφέραμε να ζήσουμε πολλές κορυφαίες στιγμές.”

Ο Cervantes κατέκτησε τέσσερις Παγκόσμιους Τίτλους και ήταν νικητής γενικής στο International Six Days Enduro με KTM. Θα οδηγεί μια KTM 350 EXC-F.

Ο teammate Johnny Aubert, επίσης δύο φορές κάτοχος του τίτλου, λέει ότι προπονήθηκε πολύ σκληρά με τους δύο προπονητές του. “Ο πρώτος γύρος του Enduro World Championship, απέχει μόλις μερικές εβδομάδες και για να είμαι ειλικρινής, ανυπομονώ να ξεκινήσει αυτή η νέα χρονιά,” δήλωσε πρόσφατα, επισημαίνοντας ότι θα προσπαθήσει για έναν ακόμη τίτλο το 2013.

Ο Aubert θα οδηγεί μια KTM 450 EXC. Aubert και Cervantes είναι teammates και ανταγωνιστές και αυτό το γεγονός ανεβάζει ακόμη περισσότερο το θερμόμετρο στην ήδη ανταγωνιστική Ε2.

KTM Enduro Factory Racing Nambotin

Ο Γάλλος Christophe Nambotin θα είναι και πάλι ο άνθρωπος που θα πρέπει οι άλλοι να νικήσουν στην Ε3. Το 2012 πήρε τον Παγκόσμιο Τίτλο τρεις αγώνες πριν το τέλος της σαιζόν σημειώνοντας 14 νίκες σε 16 αγώνες! Στους δύο τελευταίους αγώνες τερμάτισε δεύτερος, αποδεικνύοντας ότι είναι ο άνθρωπος που οι άλλοι προσπαθούν να νικήσουν ανεξάρτητα από το τερέν. Ο Christophe θα οδηγεί μια KTM 300 EXC. Ο Γάλλος αναβάτης είναι γνωστός για τον επαγγελματισμό του και την αφοσίωσή του και έχει, σύμφωνα με τον Farioli, δουλέψει πολύ σκληρά στην προετοιμασία του για το 2013. “Τον περασμένο χρόνο ο Christophe ήταν απίστευτος – είμαι βέβαιος ότι θέλει και φέτος να είναι και πάλι τόσο δυνατός” είπε.

Enduro World Championships 2013

Η κλασική σαιζόν Enduro 2013 αποτελείται από 14 GPs, ξεκινώντας από τον πρώτο γύρο στην Χιλή και την Αργεντινή πριν επιστρέψει στην Ισπανία και την Πορτογαλία, Ελλάδα και Ρουμανία και να ολοκληρωθεί στη Γαλλία στην αρχή του Σεπτέμβρη. Το επόμενο highlight της σαιζόν θα είναι το 2013 International Six Days Enduro (ISDE) που θα φιλοξενηθεί στη Σαρδηνία από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου 2013, όπου οι αναβάτες της KTM έχουν δεσμευτεί να κερδίσουν στις κατηγορίες τους για τις Εθνικές τους ομάδες.

Δεν είναι μυστικό ότι ο αναβάτης της Red Bull KTM, Taddy Blazusiak, είναι στην κορυφή της καριέρας του στο Endurocross και το SuperEnduro. Όμως αυτή τη χρονιά ο Πολωνός αναβάτης θα έχει να αντιμετωπίσει περισσότερες προκλήσεις στους επιπλέον αγώνες EnduroCross μαζί με τα X-Games που γίνονται παγκόσμιας εμβέλειας. Η συνεχώς αυξανόμενη δημοτικότητα του σπορ που φέρνει την ένταση του Enduro σε κλειστό χώρο που είναι προσβάσιμος και από την τηλεόραση, έφερε στο ετήσιο ημερολόγιο events την Βραζιλία (Απρίλιος), την Ισπανία (Μάιος), την Γερμανία (Ιούνιος) και το Los Angeles (Αύγουστος).

Ο Taddy επίσης θα αγωνιστεί και στον τελευταίο γύρο του Πρωταθλήματος FIM SuperEnduro στη Γαλλία στις 9 Μαρτίου 2013. Εκεί θα υπερασπιστεί τον τίτλο του στο EnduroCross (έναν θεσμό επτά γύρων), που αρχίζει και τελειώνει στο Las Vegas. Ο Blazusiak έχει επανέλθει αρκετά καλά από τον τραυματισμό στον ώμο του στο τέλος του 2012 και μπαίνει στη σαιζόν του 2013 με έναν και μόνο στόχο: “Τρέχω για να κερδίσω,” λέει. “Αυτός είναι πάντα ο στόχος.”

Εν τω μεταξύ ο 22χρονος Jonny Walker, υπέγραψε το 2012 ως αναβάτης της Red Bull KTM και έχει ήδη αναμετρηθεί στα κλασικά Extreme events όπως το The Tough One και το Hells Gate και έχει πλέον μπροστά του μια φοβερή χρονιά με πλήρες ημερολόγιο. Ο Βρετανός αναβάτης, που πλησιάζει όλο και περισσότερο στο να φτάσει τον βετεράνο πλέον Graham Jarvis, θα αγωνιστεί στον τελικό γύρο του SuperEnduro, στα τέσσερα X-Games EnduroCross και στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Enduro. Ελπίζει να συγκεντρώσει εμπειρία σε κλασικούς αγώνες Enduro όπως το GP της Ισπανίας, της Ελλάδας της Ρουμανίας και της Γαλλίας. Επίσης θα αγωνιστεί στο διάσημο Erzberg Rodeo στην Αυστρία, στο Red Bull Romaniacs στη Ρουμανία και στο Red Bull Sea to Sky στην Τουρκία.
autocarnet.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ