2013-03-08 16:49:45
Φωτογραφία για Στο εφετείο κακουργημάτων ο Άκης Τσοχατζόπουλος με μέλη της οικογένειάς και συνεργάτες του για ξέπλυμα πολιτικού χρήματος...!!!
Το εδώλιο του κατηγορουμένου δείχνει το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας στον προφυλακισμένο πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο και σε άλλους 18 συγκατηγορουμένους του... για την πολύκροτη υπόθεση με τις «χρυσές μίζες» από τα εξοπλιστικά προγράμματα. 

Το δικαστικό συμβούλιο με το υπ’ αρ. 545/2013 βούλευμά του παραπέμπει σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας 18 από τους συνολικά 21 κατηγορουμένους στην υπόθεση που αφορά σε ξέπλυμα βρόμικου χρήματος που προέρχεται από τις προμήθειες των εξοπλιστικών προγραμμάτων την περίοδο που υπουργός Εθνικής Άμυνας ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Συγκεκριμένα, καλούνται να λογοδοτήσουν τόσο ο πρώην υπουργός όσο και η νυν σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη, η πρώην σύζυγός του, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, η κόρη του, Αρετή Τσοχατζοπούλου, ο εξάδελφός του Νίκος Ζήγρας, ο αδελφός της Β. Σταμάτη, Παναγιώτης, η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, ο κατασκευαστής Αστέριος Οικονομίδης, ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης, ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών και «δεξί χέρι» του Άκη Τσοχατζόπουλου Γιάννης Σμπώκος, η δικηγόρος Ταλίτα Τσεκούρα, ο εκπρόσωπος της υπεράκτιας εταιρείας «Morelia» Οράτιος Μελάς, ο φερόμενος ως συνιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας «Torcaso» Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας «Nobilis» Νίκος Γεωργουλάκης, ο φερόμενος ως συνιδιοκτήτης της «Torcaso» Παντελής Ζαχαριάδης.

(Βίκυ Σταμάτη, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, Αρετή Τσοχατζοπούλου και Νίκος Ζήγρας)

Επίσης, στο εδώλιο θα καθίσουν οι Σπυρίδων Χατζηνικολάου, Γιώργος Κωνσταντάτος, Φώτης Αρβανίτης και Νίκος Καρατζάς
. Το δικαστικό συμβούλιο κρίνει ότι δεν θα πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη μόνο η θεία της Β. Σταμάτη, Αικατερίνη, και ο εκπρόσωπος της offshore εταιρείας «Bluebell» Ευτύχιος Ατσοπάρδης, θεωρώντας ως μη επαρκή τα εις βάρος τους στοιχεία.

Σύμφωνα ωστόσο με το βούλευμα, οι 18 κατηγορούμενοι δεν αποτελούσαν μέλη εγκληματικής οργάνωσης που είχε συγκροτηθεί από τον Άκη Τσοχατζόπουλο, όπως είχε εκτιμήσει ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Καραγιάννης στην πρότασή του. 

Για αυτόν τον λόγο, το δικαστικό συμβούλιο τους παραπέμπει μόνο για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση. Παράλληλα, παύει οριστικά την ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί εις βάρος του Άκη Τσοχατζόπουλου και της πρώην συζύγου του για την αγορά του ακινήτου στα Μελίσσια το 1990, το οποίο στη συνέχεια πωλήθηκε για να αγοραστεί το σπίτι του Ψυχικού, όπου διαμένει η Γκούντρουν Μολντενχάουερ-Τσοχατζοπούλου.

(Αστέριος Οικονομίδης, Γιώργος Σαχπατζίδης, Γιάννης Σμπώκος και Άκης Τσοχατζόπουλος)

Πάντως, όλοι οι κατηγορούμενοι που έχουν προφυλακιστεί θα παραμείνουν κρατούμενοι, καθώς απορρίφθηκαν από τα μέλη του συμβουλίου τα αιτήματα που είχαν υποβάλει τόσο για αποφυλάκιση όσο και για αυτοπρόσωπη εμφάνιση. Άλλωστε, θεωρείται θέμα χρόνου ο προσδιορισμός της ημερομηνίας που η υπόθεση θα φθάσει στο ακροατήριο, αφού, σύμφωνα με τον νόμο, η δίκη θα πρέπει να διεξαχθεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

Aπό το : zougla.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ