2013-03-08 13:46:03
Φωτογραφία για Πάτρα: H Αντιδημαρχία Ισότητας για την Ημέρας της Γυναίκας
Το θέμα της Ισότητας των φύλων δεν πρέπει να απασχολεί αποκλειστικά τις γυναίκες αλλά το σύνολο της κοινωνίας. Οι γυναικείες εθελοντικές και κοινωνικές οργανώσεις, πρέπει να βρίσκονται ενωμένες και να αγωνίζονται για να προασπίσουν τα δικαιώματα της γυναίκας.

«Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας δεν είναι απλώς μια ακόμα Παγκόσμια Ημέρα, που τα τελευταία χρόνια μάλιστα, τείνει να είναι απλώς μια ευκαιρία για τις γυναίκες κάθε ηλικίας να ξεδώσουν μόνες τους, μακριά από το ανδρικό «κατεστημένο», σε μαζικές ψυχαγωγικές εξόδους, που διοργανώνονται κατά κόρον.

Πρόκειται για μια ημέρα που πρέπει όλοι, γυναίκες και άνδρες, να προβληματιστούμε, ιδιαίτερα την συγκεκριμένη περίοδο οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που διανύουμε, για τα υψηλά ποσοστά γυναικείας ανεργίας, για την άνιση μισθολογική τους μεταχείριση, αλλά και η περιορισμένη αναλογία συμμετοχής των γυναικών σε πολιτικά και διοικητικά αξιώματα» δηλώνει η Αντιδήμαρχος Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων & Ένταξης Μεταναστών κυρία Μαρία Ανδρικοπούλου- Ρούβαλη,


Ως εκ τούτου, η Αντιδημαρχία Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων & Ένταξης Μεταναστών, στο πλαίσιο των δράσεων που θα υλοποιηθούν με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, καλεί όλες τις Γυναικείες Εθελοντικές Οργανώσεις να ενωθούν και να δώσουν το παρόν σε μια εκδήλωση αγάπης σήμερα (Παρασκευή 8 Μαρτίου) στην πλατεία Γεωργίου και ώρα 10.00, προκειμένου να έρθουν σε ανοιχτή επικοινωνία με τους πολίτες, να υψώσουν τη φωνή τους θυμίζοντας ότι «γιορτάζουν κάθε μέρα».

Σήμερα το απόγευμα εξάλλου, στο Επιμελητήριο Αχαΐας (Ρήγα Φεραίου 58), ώρα 18.00, σε συνεργασία με τον Εθελοντικό Όμιλο «Αγκαλιάζω» θ’ ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση, με ομιλητή τον κ. Παναγιώτη Μαγκαφά, Κοινωνικό Λειτουργό και θέμα «Το ημερολόγιο της γυναίκας», αλλά και ενημέρωση του κοινού από τις γυναικείες εθελοντικές οργανώσεις για το έργο τους και την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ