2013-03-08 11:20:03
Φωτογραφία για Εξομαλύνει την ένταση με το αμερικανοεβραϊκό λόμπι ο Ομπάμα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα υποδέχθηκε την Πέμπτη στο Λευκό Οίκο τους επικεφαλής των αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων, ενώ εντός Μαρτίου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο εβραϊκό κράτος.

Εκπρόσωπος του Ομπάμα δήλωσε στο τέλος των συνομιλιών ότι η υποστήριξη των ΗΠΑ για το Ισραήλ "παραμένει αταλάντευτη", ενώ τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η συριακή πολιτική κρίση, το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και ο ισραηλινο-παλαιστινιακός διάλογος.

Οι σχέσεις των δύο πλευρών δοκιμάστηκαν όταν κορυφωνόταν η εκστρατεία του Ομπάμα για τις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου και στόχος της συνάντησης ήταν η εξομάλυνσή τους.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανού προέδρου διευκρίνησε ότι ο Ομπάμα "δεν θα επιδώξει να επιλύσει ένα συγκεκριμένο πολιτικό θέμα" κατά την επικείμενη επίσκεψή του στην Ιερουσαλήμ, την οποία ωστόσο θεωρεί "ευκαιρία" προκειμένου να διαβουλευθεί με την κυβέρνηση του Ισραήλ σε "ευρεία σειρά θεμάτων, περιλαμβανόμενης της κατάστασης στη γειτονική Συρία", αλλά και "να συνομιλήσει απ'ευθείας με το λαό" στο Ισραήλ.
apospasma.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ