2013-03-08 09:26:03
Φωτογραφία για Πάτρα: Η αλλαγή φρουράς στο ΓΕΣ απομακρύνει το λουκέτο από το ΚΕΤΧ
Νέα δεδομένα στην υπόθεση κατάργησης του στρατοπέδου ΚΕΤΧ στην Πάτρα δημιουργεί η απόφαση του ΚΥΣΕΑ να αποστρατεύσει τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Γκίνη με τον έως σήμερα διοικητή του Δ' Σώματος Στρατού, αντιστράτηγο Αθανάσιο Τσέλιο. Και αυτό διότι, ο κ. Γκίνης ήταν ο βασικός υποστηριχτής της ιδέας να κλείσει το ΚΕΤΧ και να μεταφερθεί η Τεχνική Εκπαίδευση να μεταφερθεί στους Αγίους Αναργύρους.

Μάλιστα, ως αρχηγός του ΓΕΣ, είχε κάνει όλες τις εισηγήσεις προς την πολιτική ηγεσία προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο νέος Α/ ΓΕΣ όμως, σύμφωνα με πληροφορίες έχει πιο διαλλακτική στάση στο θέμα της κατάργησης του στρατοπέδου των Πατρών.

Μάλιστα, χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στο Πεντάγωνο για την υπόθεση, αποτελεί το συμβάν που έλαβε χώρα στους διαδρόμους του Γενικού Επιτελείου το μεσημέρι, μόλις έγινε γνωστή η αποστράτευση του κ. Γκίνη.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης του ΚΥΣΕΑ, ο αντιστράτηγος έλεγε στους διαδρόμους του Πενταγώνου, ότι βασικός λόγος της αντικατάστασή του ήταν και το κύμα αντιδράσεων που προκλήθηκαν από το επικείμενο κλείσιμο του στρατοπέδου της Πάτρας.

Να σημειωθεί ότι όλα υπό κατάργηση στρατόπεδα έχουν διασωθεί πλην της Κορίνθου που έχει μετατραπεί σε κέντρο κράτησης μεταναστών και αυτό των Πατρών, το οποίο βρίσκεται υπό κατάργηση.

Χαρακτηριστικό των προθέσεων του απελθόντος Α/ΓΕΣ ότι στην τελευταία κατάταξη ήρθαν στην Πάτρα μόλις 27 στρατιώτες για να εκπαιδευτούν στο ΚΕΤΧ.

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ