2013-03-07 22:38:08
Φωτογραφία για ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΠΛΑΤΙΝΙ - ΣΑΡΡΗ
Ο Γιώργος Σαρρής ολοκλήρωσε την Πέμπτη τον κύκλο των συζητήσεών του με τον ομόλογό του στην UEFA, Μισέλ Πλατινί και μέλη της Ομοσπονδίας, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το "gazzetta.gr".

O Σαρρής βρέθηκε στα κεντρικά γραφεία της UEFA στη Νιόν έχοντας επαφές με τον Πλατινί για την προοπτική φιλοξενίας αγώνων του Euro 2012 στην χώρα μας και όχι μόνο. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ είχε φυσικά συζητήσεις και με άλλους παράγοντες της Ομοσπονδίας. Στην ατζέντα ήταν ένα... σωρό θέματα. Από την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου σε Ελλάδα και Ευρώπη, το πως μπορεί να βοηθήσει περαιτέρω η UEFA την Ελλάδα έως και τα προγράμματα ανάπτυξης και το γυναικείο ποδόσφαιρο στο κράτος μας. Χαρακτηριστικό είναι πως στον επίσημο δικτυακό τόπο της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας υπήρχε ειδική μνεία στο βιογραφικό του Σαρρή καθώς και στην πορεία του αθλήματος στην Ελλάδα αλλά και στην Εθνική.

«Τα οφέλη από την προσφορά της UEFA στις εθνικές Ομοσπονδίες είναι πολλαπλά
. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να έχουμε μία σαφή και δυνατή στρατηγική στις προσπάθειες που κάνουμε για να βελτιώσουμε την λειτουργία και την αποτελεσματικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ειδικά σε τομείς όπως οι υποδομές και το γυναικείο ποδόσφαιρο», τόνισε αρχικά ο ισχυρός άνδρας της ΕΠΟ σε τοποθετήσεις του που φιλοξενούνται στο site της UEFA.

Ο Σαρρής χαρακτήρισε σωστά τα μέτρα που παίρνει η UEFA για το καλό του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ο ίδιος ελπίζει ότι οι ελληνικές ομάδες θα καταφέρουν να αποκτήσουν άμεσα μία οικονομική αξιοπιστία και σταθερότητα, είτε μέσω κινήσεων της ΕΠΟ είτε μέσω του οικονομικού fair play της UEFA και των εν γένει μέτρων της.

«Είναι ένα πρόγραμμα που είναι πραγματικά ρεαλιστικό και απαραίτητο», σχολίασε.

Η ανάπτυξη σε υποδομές σε όλα τα επίπεδα συνιστά -όπως προέκυψε από την συνάντηση- το πλάνο της ΕΠΟ, που περιλαμβάνει μέχρι και την δημιουργία ποδοσφαιρικού μουσείο στην Ελλάδα. Επιπροσθέτως η UEFA είναι έτοιμη και διατεθειμένη να προσφέρει μεγάλη βοήθεια σε γνώσεις και εμπειρία στην Ελλάδα γύρω από το ποδόσφαιρο.

Όσο για την Εθνική μας ομάδα; «Η ευχή μου είναι η Εθνική μας ομάδα να παραμείνει σε πολύ καλό επίπεδο και στην διεθνή ελίτ, μετέχοντας στο Euro και στα τελικά του Μουντιάλ. Από εκεί και πέρα ενισχύοντας τις υποδομές μας θα μου άρεσε πολύ και τα μικρότερα ηλικιακά τμήματα να πετύχουν την τελειότητα, αποδεικνύοντας ότι οι σημερινές υψηλής ποιότητας ομάδες μπορούν να δώσουν την σκυτάλη σε πετυχημένες ομάδες του... αύριο».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ