2013-03-07 20:01:03
Φωτογραφία για Μήνυμα του ΚΚΕ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
«Η ΚΕ του ΚΚΕ με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας χαιρετίζει όλες τις γυναίκες της εργατικής τάξης, τις αυτοαπασχολούμενες, τις αγρότισσες, τις άνεργες, τις μετανάστριες, τις νέες γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων. Χαιρετίζει αυτές που... απεργούν με τα Σωματεία τους, παίρνουν μέρος στις κινητοποιήσεις των αγωνιστικών γυναικείων οργανώσεων, των επιτροπών αγώνα, των λαϊκών επιτροπών στις γειτονιές για τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών στη χώρα μας» υπογραμμίζεται σε μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ για την 8η Μαρτίου 2013, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Στο μήνυμα του ΚΚΕ επισημαίνεται ότι σε συνθήκες που η κυβέρνηση, τα κόμματα του κεφαλαίου, η ΕΕ και το ΔΝΤ επιτίθενται σε όσες κατακτήσεις και δικαιώματα έχουν απομείνει στους εργαζόμενους και τον λαό, οι γυναίκες και οι νέοι πλήττονται περισσότερο, με την ανισοτιμία των γυναικών να εντείνεται. Γίνεται αναφορά στα μεγάλα ποσοστά ανεργίας και χαρακτηρίζεται ως εμπαιγμός το κάλεσμα για αύξηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας.


Το ΚΚΕ αναφέρεται και στη «Χρυσή Αυγή» κάνει λόγο για «αμέριστη βοήθεια του συστήματος στους ιδεολογικούς απογόνους των SS, των ταγμάτων ασφαλείας και των δωσιλόγων της περιόδου 1940-1944» και προσθέτει ότι «η ΧΑ με τα συσσίτια και τις άλλες μορφές «αλληλεγγύης» προσπαθεί να διαμορφώσει και τις υλικές συνθήκες για να δέσει με την πολιτική και την ιδεολογία τις φτωχές, πολιτικά ανώριμες λαϊκές μάζες, αντιγράφοντας τη χιτλερική πολιτική με τους ιδιαίτερους μηχανισμούς στον τομέα στης πρόνοιας για την επιλεκτική χορήγηση των επιδομάτων ανεργίας».
dealnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ