2013-03-07 18:17:06
Φωτογραφία για Ανέβηκε στο βάθρο ο Βύρων Κοκκαλάνης
Παίρνοντας τη ρεβάνς από τον Βραζιλιάνο Μπίμπα, στην κούρσα των μεταλλίων, ο Βύρων Κοκκαλάνης ανέβηκε στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της κατηγορίας RS-X, στην πόλη Μπούζιος Βραζιλία. «Ηταν η σειρά μου να κερδίσω το χάλκινο μετάλλιο», δήλωσε ο 28χρονος ιστιοπλόος.

Τον θυμόμαστε, στο περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα των ιστοσανίδων, να "καταριέται" την τύχη του, επειδή έμεινε εκτός βάθρου για ένα, μόλις βαθμό. Να επιστρέφει επίσης ανόρεχτος από το Λονδίνο, θεωρώντας πως η 6η θέση που κατέλαβε στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν ήταν το καλύτερό του.

Σήμερα, όλα τα παλιά ξεχάστηκαν μονομιάς, και ο Βύρων Κοκκαλάνης πανηγύρισε με τη ψυχή του, όση ώρα βρισκόταν στο βάθρο των νικητών. Λίγο πιο κάτω από τον Βρετανό Ντέμπσι (για δεύτερη χρονιά "χρυσός"), όπως κι από τον Ολλανδό Φαν Ρισελμπέργκε (ο θριαμβευτής του Λονδίνου), αλλά... σκασίλα του! "Σημασία έχει που πήρα τη ρεβάνς από τον Μπίμπα", έβγαλε το άχτι του ο Ελληνας πρωταθλητής, που έφτασε στη "medal race" ισόβαθμος με τον Βραζιλιάνο, με 41 βαθμούς ποινής, αλλά τον άφησε τρεις θέσεις πίσω του, στην τελική τους αναμέτρηση. Για την ακρίβεια, τρίτος τερμάτισε ο Βύρων, έκτος ο Μπίμπα.

Ο Κοκκαλάνης έχει άλλα τρία μετάλλια στη συλλογή, όλα αργυρά, και τα κέρδισε στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα 2010, 2011, 2012, ενώ οι καλύτερες θέσεις του σε παγκόσμια ήταν, μέχρι τη σημερινή επιτυχία του, η περσινή 5η θέση, και η 7η θέση στο πρωτάθλημα του 2011.
Allinsports
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ