2013-03-07 15:44:05
Φωτογραφία για Κύκλο επαφών με όλους αρχίζει ο υπ.Παιδείας για τα τελικά σχέδια του Παγκύπριου
Νέος κύκλος συζητήσεων για την κτηριακή αναβάθμιση του Παγκυπρίου Γυμνασίου στη Λευκωσία αναμένεται να ανοίξει μετά την αλλαγή σκυτάλης στο Υπουργείο Παιδείας, παρά το γεγονός ότι τα τελικά σχέδια έχουν ολοκληρωθεί και υποβληθεί για έγκριση στην Πολεοδομία. Τα σχέδια παρουσιάστηκαν χθες από τις Τεχνικές Υπηρεσίες σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, πλην της Κίνησης Υπεράσπισης του Παγκυπρίου Γυμνασίου, τα μέλη της οποίας αρνήθηκαν να συμμετάσχουν, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος υπουργός Παιδείας Κυριάκος Κενεβέζος ανέφερε στους παρευρισκόμενους ότι θα ήθελε να έχει πρώτα συνάντηση με όλες τις πλευρές και να ακούσει τις θέσεις τους, ούτως ώστε να έχει μία πλήρη ενημέρωση για το θέμα, προτού ληφθούν οποιεσδήποτε αποφάσεις.

Αυτό το οποίο σημείωσε, είναι ότι τα δύο κριτήρια της κτηριακής αναβάθμισης του Παγκυπρίου είναι, πρώτον, η ασφάλεια του κτηρίου τόσο για τους μαθητές όσο και για το προσωπικό και, δεύτερον, ο καθολικός σεβασμός στην ιστορικότητα του χώρου. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι, μετά τη χθεσινή συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο, ο νέος υπουργός πραγματοποίησε ανεπίσημη επίσκεψη στο Παγκύπριο Γυμνάσιο, όπου είχε την ευκαιρία να έχει μία σύντομη ενημέρωση επί τόπου.


Στο μεταξύ, έντονα ενοχλημένα από τη στάση των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας είναι τα μέλη της Κίνησης για την υπεράσπιση του Παγκυπρίου Γυμνασίου. Η αντίδρασή τους εστιάζεται στο γεγονός, ότι καμία από τις εισηγήσεις τους δεν έχει υιοθετηθεί και τα καυτά θέματα παραμένουν ανοικτά.

Τα μέλη της Κίνησης αρνήθηκαν να μεταβούν στη χθεσινή παρουσίαση των σχεδίων στο γραφείο του διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών. Με επιστολή τους προς τις Τεχνικές Υπηρεσίες, ενημερώνουν για την απόφασή τους να αντιδράσουν δυναμικά.

Η επιστολή κοινοποιείται τόσο προς τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη όσο και στον Αρχιεπίσκοπο. Τα μέλη της Κίνησης εκφράζουν την έκπληξή τους για το αντίγραφο των σχεδίων, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η έκπληξή μας οφείλεται στο γεγονός ότι, επί τριετία υπήρξε απερίφραστη η άρνησή σας να δεχτείτε οποιονδήποτε διάλογο με την Κίνησή μας επί του θέματος». Προσθέτουν ακόμα ότι «επί των τελικών σχεδίων σας διαπιστώσαμε ότι οι παρατηρήσεις μας, τις οποίες ως αντιρρήσεις διατυπώσαμε επανειλημμένως στις διάφορες «παρουσιάσεις» σας των εν λόγω σχεδίων, δεν έχουν ληφθεί υπ’ όψιν».

philenews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ