2013-03-07 10:55:02
Φωτογραφία για Τσικνοπέμπτη στην Πάτρα: Που θα γίνουν εκδηλώσεις
Αυτοσχέδιες ψησταριές, ανεβασμένη διάθεση, γλέντι από νωρίς το πρωί, μουσικές, χοροί και λαϊκά δρώμενα συνθέτουν το μενού της σημερινής ημέρας. Η Τσικνοπέμπτη θα τιμηθεί στην Πάτρα και φέτος δεόντως. Επίκεντρο των εκδηλώσεων Ανω και... Κάτω Πόλη και οι σκάλες Γεροκωστοπούλου.

Καταστήματα εστίασης, εμπορικά και επιχειρήσεις παντός είδους, θα τσικνίζουν από νωρίς το πρωί, δημιουργώντας γιορτινό κλίμα, ξεσηκώνοντας εργαζόμενους και περαστικούς. Το κλίμα θα ενισχύει και το Μουσικό Αρμα και η Μπάντα του Δήμου Πατρέων που θα περιοδεύει, ανά την πόλη, με καρναβαλικούς ρυθμούς.

Oι εκδηλώσεις της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Καρναβάλι Πάτρας» και των πληρωμάτων 62 και 222 ξεκινούν στις 5.30 το απόγευμα με τον «Γάμο της Johanoulas Bretzel» από το Τάσι (πλατεία Ταμπαχάνων).

Η πομπή που θα αποτελείται από την Μπάντα του Δήμου, συνεργείο εξωτερικών μεταδόσεων, όχημα των νεονύμφων, κουμπάρα και κουμπάρο, μπομπονιέρες, φτωχοσυμπέθερους, προικιά, οχήματα αντίκες - ευγενική προσφορά της ΕΛΙΑ (Ελληνικής Λέσχης Ιστορικού Αυτοκινήτου) - τους Στρατηγούς, «καλεσμένους από τα ξένα» που θα μοιράζουν τα Σύμφωνα Ελεύθερης Συμβίωσης, το Μουσικό Αρμα, καθώς και καρναβαλιστές και μέλη πληρωμάτων
. Ακολουθώντας τη διαδρομή Γερμανού-Αγ. Γεωργίου-Αγ. Νικολάου-Κολοκοτρώνη-Οθωνος Αμαλίας με κατάληξη τον μόλο της Αγίου Νικολάου, θα συναντήσουν τον πρόεδρο Wilson, όπου θα τον περιμένει η νύφη και θα μεταβούν στις σκάλες Γεροκωστοπούλου, εκεί όπου θα γίνει το γαμήλιο γλέντι, με καλεσμένο συγκρότημα τους «Imam Baildi».

Στις 20.00 στη συμβολή των οδών Γερμανού και Ηλείας, η Ορχήστρα Θεοδώρου θα εμφανιστεί σε ένα γλέντι με λαϊκά, δημοτικά, νησιώτικα και αποκριάτικα τραγούδια.

Ακολουθώντας τις παραδόσεις, ενεργά συμμετέχει στον εορτασμό της Τσικνοπέμπτης και η Ελληνική Τράπεζα (Αγ. Ανδρέου 45 και Κολοκοτρώνη 3). Το προσωπικό του καταστήματος θα είναι μεταμφιεσμένο και θα προσφέρει ποτά και εδέσματα σε όλους τους πελάτες που θα το επισκεφθούν. Επίσης, το κατάστημα θα είναι στολισμένο με καρναβαλικό διάκοσμο.

Τα μέλη και οι φίλοι του Οργανισμού της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας δίνουν ραντεβού, μετά τις 8 το βράδυ, στις εγκαταστάσεις της Πολυφωνικής (Κορίνθου και Γούναρη) με πλούσια εδέσματα και ποτά, αλλά και μουσική και χορό… μέχρις εσχάτων.

Το τσικνίζουν, από τις 10.30 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και στο νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας». Ψησταριές από το ΔΣ του Σωματείου «Ιπποκράτης» θα στηθούν στον περιβάλλοντα χώρο, στα ΠΡΟΚΑΤ, στον περιβάλλοντα χώρο του 409, στα Κέντρα Υγείας.

Το γλέντι της Τσικνοπέμπτης στον Σύλλογο για την Ψυχική Υγεία - ΣΟΨΥ Πάτρας θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα. «Ντυθείτε καρναβαλικά και ελάτε να τσικνίσουμε, να χορέψουμε και να τραγουδήσουμε» μας προσκαλεί ο Σύλλογος.

Πηγή: εφημερίδα Πελοπόννησος
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ