2013-03-07 04:38:03
Φωτογραφία για Σκυλί που... δαγκώνει ο Σο
O Χαμπίμπ Σο επιθετικά έχει ανεβάσει τον Παναθηναϊκό. Έφτασε ήδη σε γκολ τον παρτενέρ του Βιτόλο και ξεπέρασε τον προκάτοχό του Σιμάο.

«Ο σκύλος», ήταν το παρατσούκλι του στην Πορτογαλία. Στη Γαλλία αντίθετα τον αποκαλούσαν «χασάπη». Σίγουρα πάντως αν κρίνουμε και από τον πανηγυρισμό του στο γκολ, ο Πάπε Χαμπίμπ Σο, είναι σκυλί. Και δαγκώνει όταν του δοθεί η ευκαιρία. Χασάπη, αντίθετα, δεν τον λες. Αντιαθλητικό δεν τον λες, αλλά με τη δύναμη που πάει στις φάσεις σαφώς κάνει τον αντίπαλο να τρομάζει Εκεί όμως που δεδομένα ξεχωρίζει ο 27χρονος Σενεγαλέζος, είναι στο δημιουργικό κομμάτι. Διαθέτει καλή τεχνική κατάρτιση, έχει καλή μακρινή μεταβίβαση και μοιάζει ανίκητος στα στημένα, παρά το γεγονός ότι δεν είναι πολύ υψηλός (1.80). Δεν εξηγείται διαφορετικά άλλωστε ότι έφτασε τα τρία γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού σε 16 επίσημα ματς. Κόντρα στην ΑΕΚ πέτυχε με κεφαλιά στο φάουλ του Σεϊταρίδη το πρώτο τέρμα του στο πρωτάθλημα
. Είχαν προηγηθεί επίσης με κεφαλιά, αλλά σε εκτελέσεις κόρνερ, τα γκολ στο Κύπελλο με την Προοδευτική (29/11/12), όπου έκανε το 4-0 και με Πλατανιά (9/1/13), όταν και σημείωσε το 1-0 (τελικό 2-1). Με τρία γκολ ισοφάρισε ήδη τον Βιτόλο, ο οποίος έχει κοντά πενήντα παιχνίδια περισσότερα στο «τριφύλλι» και ξεπέρασε τον προκάτοχό του Σιμάο Μάτε Ζούνιορ, ο οποίος σε 166 επίσημα ματς στον Παναθηναϊκό μέτρησε μόλις δύο γκολ.

Ο Σο φέτος μετράει μόνο 755 λεπτά συμμετοχής. Συνολικά, έχει αγωνιστεί έντεκα φορές, οκτώ βασικός και τρεις αλλαγή, εξαιτίας του σοβαρού προβλήματος τραυματισμού που τον κράτησε εκτός γηπέδων πέντε μήνες από τη μέρα που αποκτήθηκε. Δεδομένα, αν έπαιζε νωρίτερα, θα είχε δώσει μεγαλύτερη βοήθεια στην ομάδα.

ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΣΕ ΤΕΛΙΚΕΣ

Το πόσο σημαντικός είναι ο Σο επιθετικά φαίνεται από τις τελικές προσπάθειες, όπου είναι 4ος. Το «τριφύλλι» μάλιστα βρήκε παίκτη που δοκιμάζει το πόδι του από μακριά, καθώς από τις 19 τελικές προσπάθειές του οι 14 είναι σουτ εκτός περιοχής. Πρώτος είναι ο Τοτσέ με 36, δεύτερος ο Σισοκό με 22 και τρίτος ο Χριστοδουλόπουλος που έφυγε με 21. Ο Σο έχει ξεπεράσει ήδη παίκτες όπως οι Μαυρίας (15), Ζέκα (18), Φορναρόλι (13), Κουίνσι (14).

Σο και Σισοκό είναι δύο μεταγραφές του Φερέιρα που... βγήκαν. Ο Σενεγαλέζος είναι χαμηλόμισθος (250.000 ευρώ) ενώ ο Βιτόλο θα κληθεί για «ψαλίδι».

Βιονικός Βίκτορ

Ο Βιτόλο μετράει φέτος 34 90λεπτα! Πέτυχε το 5ο του γκολ σε ντέρμπι και όποτε σκοράρει η ομάδα κερδίζει. Η αγάπη για τον Παναθηναϊκό και οι «κολλητοί».

Ο Βίκτορ Βιτόλο κόντρα στην ΑΕΚ επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις. Στον δεύτερο γύρο ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό και είχε ανάγκη ένα καλό παιχνίδι. Αυτό ήρθε σε ντέρμπι και συνδυάστηκε με γκολ. Το πρώτο του στην Ελλάδα που δεν είναι με πέναλτι, ενώ βλέπει δίχτυα μόνο σε ντέρμπι!

Ο ισπανός άσος ήρθε στην Ελλάδα το 2008. Συνολικά μετράει 155 συμμετοχές με ελληνικές ομάδες, οι 119 στο πρωτάθλημα και σκόραρε πέντε φορές. Όποτε βρίσκει δίχτυα επίσης, η ομάδα του κερδίζει. Έκανε αρχή στις 22/11/09, όταν με πέναλτι σκόραρε στο ΠΑΟΚ - Αρης (4-1). Ακολούθησαν δύο εύστοχα πέναλτι στα ντέρμπι του «Δικεφάλου του Βορρά» με Ολυμπιακό (13/3/11, 2-1) και ΑΕΚ (18/5/11, 2-1). Με τον Παναθηναϊκό πέτυχε γκολ πάλι με πέναλτι στο φετινό ματς με τον ΠΑΟΚ (18/11/12, διαμόρφωσε το τελικό 2-0) και το πέμπτο του τέρμα ήταν στο προχθεσινό ντέρμπι. Αυτή τη φορά ωστόσο, δεν χρειάστηκε την «άσπρη βούλα» για να ανοίξει το σκορ. Ο Βιτόλο μετράει τρία γκολ με το «τριφύλλι». Το άλλο ήταν στο Γιουρόπα Λιγκ με τη Μάριμπορ στο ΟΑΚΑ, πάλι με πέναλτι (1-0 τελικό).

Ο Ισπανός λοιπόν είναι για τα μεγάλα παιχνίδια, ενώ «καταπίνει» λεπτά. Φέτος έχει 35 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και οι 34 είναι 90λεπτα! Στο πρωτάθλημα έχει 22 90λεπτα (1.980 λεπτά), στην Ευρώπη 10 ματς βασικός χωρίς να γίνει αλλαγή (900 λεπτά) κι άλλα δύο στο κύπελλο (με την Προοδευτική στο πρώτο ματς έγινε αλλαγή στο 64').

Στα αποδυτήρια παράλληλα είναι από τους πλέον αγαπητούς. Έχει δεθεί με τον σύλλογο, έδωσε μάχη για να έρθει στην Αθήνα και δεν το έκρυψε με τον προχθεσινό του πανηγυρισμό, όπου χτύπησε το χέρι του στο σήμα του Παναθηναϊκού. Δεν έχει δημιουργήσει ποτέ προβλήματα και παρά το ότι είναι λάτιν, στους «κολλητούς» συγκαταλέγονται οι Σεϊταρίδης, Καρνέζης. Έχει καλές σχέσεις βέβαια και με Ζέκα, Τοτσέ, ενώ πέρυσι ήταν κολλητός με τον Λέτο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μια διαφορετική φιλία!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μια διαφορετική φιλία!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ