2013-03-06 19:27:04
Φωτογραφία για Η Μέρκελ στηρίζει τον ελληνικό τουρισμό με μια κίνηση-έκπληξη
Με μία συμβολική κίνηση – έκπληξη, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον ελληνικό τουρισμό.

Την Τρίτη, γύρω στις δύο το μεσημέρι, η ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο, το γραφείου του εντεταλμένου για την ελληνογερμανική συνεργασία σε επίπεδο δήμων και περιφερειών, Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ αλλά και άλλες αρχές και οργανισμοί δέχονταν τηλεφωνήματα από την καγκελαρία: η Άγκελα Μέρκελ επιθυμούσε, στο πλαίσιο της εναρκτήριας εκδήλωσης της φετινής διεθνούς έκθεσης τουρισμού ΙΤΒ (6 -10 Μαρτίου) στο Βερολίνο, να συναντηθεί και να φωτογραφηθεί μαζί με Έλληνες και Γερμανούς τουριστικούς παράγοντες, αποκαλύπτει η Deutsche Welle. Και πράγματι το ραντεβού πραγματοποιήθηκε εχθές το βράδυ.

Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ, με δεδομένο ότι η τιμώμενη χώρα στην φετινή έκθεση είναι η Ινδονησία και ότι η βραδιά ήταν αφιερωμένη σε αυτή την χώρα, τότε η χειρονομία της καγκελαρίου να «παραβλέψει» κατά κάποιο τρόπο το πρωτόκολλο, είχε σίγουρα τη σημασία της.


Ο γενικός γραμματέας ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς μετά την συνάντηση με την κ. Μέρκελ δήλωσε: «Ήταν πάρα πολύ σημαντικό ότι εκδήλωσε αυτήν την πρωτοβουλία στα εγκαίνια της τόσο σημαντικής παγκόσμιας έκθεσης τουρισμού ΙΤΒ Βερολίνου».

Ανάλογη είναι και η εκτίμηση του Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ: «Πρόκειται για ένα λαμπρό ξεκίνημα της διεθνούς έκθεσης τουρισμού ΙΤΒ αλλά και ένα δυνατό μήνυμα για την ελληνογερμανική συνεργασία. Το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε αυτή η συνάντηση κατά την έναρξη της έκθεσης είναι ένας καλός οιωνός για την πορεία της Ελλάδας στην ΙΤΒ».

Και αυτό την ώρα που ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) προβλέπει μια άνοδο της τουριστικής κίνησης στα τουλάχιστον 17 εκατ. από τα 15,5 εκατ. που ήταν πέρυσι.
newmoney.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ